Sokat fizetnek a békéért az amerikai gazdagok

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az Egyesült Államokbeli Lake Tahoe jó ideje számít felkapott szabadidős helynek az amerikai gazdagok körében. Az utóbbi időben viszont olyan mértékben nőtt a Sierra Nevada hegyei által körülvett tó népszerűsége, hogy egyes tulajdonosok már akár 100 millió dollárt is kérnek az ott épült luxusrezidenciákért.

A Kalifornia és Nevada államok határán fekvő Lake Tahoe, bár a gazdag ingatlantulajdonosokban eddig nem szenvedett hiányt, soha nem látott népszerűségnek örvend az amerikai milliomosok körében. Természetesen ez a fokozott érdeklődés a tóparti luxusrezidenciák árában szintén érezteti hatását, mégpedig nem is kicsit. Míg alig három éve a világszerte híres, kristálytiszta vizű Lake Tahoe legdrágább villája 36 millió dollárt kóstált, ma már számos pazar ingatlana jócskán átlépi ezt az összeget, a környék legfényűzőbb birtokát pedig nem kevesebbre, mint 100 millió dollárra taksálja tulajdonosa. Márpedig ez, mint ahogyan azt a Forbes Magazin megírta, nem csak a környéken számít kiemelkedő összegnek, hanem az Államok teljes területén is. A Joel Horowitz, a Tommy Hilfiger társalapítója tulajdonában lévő pazar rezidencia ezzel Észak-Amerika harmadik legdrágábbjává lépett elő, közvetlenül a 135 millió dollár értékű aspeni (Colorado) birtok, és Palm Beach-i (Florida) palotája után, amelynek értéke 125 millió dollár.

Lake Tahoe nem csak gyönyörű, hanem kiváló búvóhely is a gazdagoknak

Persze érthető, hogy a csodás környék és az itt sorakozó káprázatos villák mindent pénzt megérnek az elvonultságra, és a garantált privátszférára vágyó milliomosoknak, valamint számos sztárnak is. A "tó az égben" néven is emlegetett, 2076 méteres magasságban fekvő Lake Tahoe nagy vonzereje a csodálatos mélykék színében és a közeli sí-paradicsomokban rejlik. Észak-Amerika harmadik legmélyebb (átlagosan 329 méter) tavát ugyanis a Sierra Nevada hegyei veszik körül, a vízisportok mellett rengeteg további szórakozási lehetőséget teremtve ezzel. A tókörnyéki síelőhelyek között olyan ismert neveket találunk, mint a világhírű Heavenly, illetve Squaw Valley, ahol az 1960-as Téli Olimpiai Játékokat tartották.

Nem csoda hát, hogy egyeseknek 100 millió dollárt is megér, hogy ilyen mesés vidéken birtokoljanak egy nyugodt, világtól elzárt fényűző rezidenciát. Joel Horowitz Tranquility névre keresztelt villája mindennel rendelkezik, ami csak egy gazdag, nagy igényekkel bíró vásárló érdeklődését felkeltheti. A gyönyörű, 85 hektáros birtokhoz saját tóparti terület is jár, amelynek erdejében egy magánút vezet végig a 2000-ben elkészült főépületig. Horowitz a Lake Tahoe egyik gyöngyszemének tartott villájához saját csónakházat is építtetett, amelyhez két dokk tartozik. Az 1900 négyzetméteres alapterületű Tranquility az igazi, élvonalbeli luxust képviseli a környék legdrágább rezidenciái között. Üvegkupolás fő lépcsősora a Titanicé alapján készült, könyvtárát a New York-i Közkönyvtár termei inspirálták, dohányzószobáját pedig a New York-i St. Regis Hoteléról mintázták. Az épület emellett saját, 19 férőhelyes mozival, 3200 palacknak helyt adó borospincével, medencével rendelkezik, garázsában pedig összesen 16 autó fér el. Unatkozni garantáltan nem fog a tehetős új tulajdonos, hiszen golf-szimulátor, edzőterem kosárlabdapalánkokkal, festésre alkalmas világos, művészeti stúdió egyaránt található a Tranquility-n.

Deluxe Magazin

Korábban:

London a csúcs a gazdagoknak

Moszkva lett a világ legdrágább városa

Igénytelen amerikai milliomosok

Szaporodnak a romániai luxusszállodák

Élnek, mint a maharadzsák

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5