Szaporodnak a romániai luxusszállodák

Címkék: Románia, hotel, luxus, rezidencia

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Bár a turizmus szempontjából Európa kevésbé frekventált pontján fekszenek a román luxusszállodák, mégis átlagon felüli telítettségel üzemelnek. Nem véletlen, hogy a sikeren felbuzdulva a nemzetközi hotelláncok, köztük a Marriott és az Intercontinental bukaresti büszkeségei mellett újabb exkluzív szállók építése is várható a következő években.

Bár Románia gyönyörű vidékeivel, gyógyvizeivel ideális turistacélpont, a fővárosába mégis elsősorban az üzleti élet vonzza az utazókat. Bukarestben nem lehet oka panaszra még a legigényesebb vállalkozóknak sem, hiszen a négy- és ötcsillagos hotelek bőséges választéka áll rendelkezésükre. Míg ha az ország az élet számos területen elmarad az átlagos nyugat-európai színvonaltól, a luxusszállodák világára ez semmiképpen sem igaz, legalábbis ami azok kínálatát és telítettségét illeti. A bukaresti hotelek 60-70 százalékos átlagos kihasználtsága ugyanis jócskán magasabb, mint Európa többi részén. A román főváros exkluzív hotelkínálatára szintén nem lehet panasz, hiszen olyan világhírű szállodaláncok képviseltetik itt, mint a Marriott, Hilton, InterContinental és az Accor.

Bukarest nem csak a turistákat, hanem az üzletembereket is vonzza

Mint azt Phillippe Drivon, a bukaresti Novotel vezérigazgatója a Ziarul Financiar című lapnak elmondta, a luxushotelek számának további gyarapodása nagyrészt a román gazdaság fejlődésétől függ. Az Accor Hotels Belgium tulajdonában lévő Novotel minden bizonnyal megállta a helyét a román gazdasági helyzet pozitív alakulásának köszönhetően, hiszen az elkövetkező években további öt-tíz elegáns szálloda nyitását tervezi Romániában a lánc. Az elsősorban tehetős üzletemberek által kedvelt, egy éjszakára átlagosan mintegy 270 euró (körülbelül 74 ezer forint) plusz áfába kerülő hotel, még ha az elit bukaresti szálláshelyek között jegyzik is, messze nem a legdrágább. A város szívében fekvő négycsillagos Ramada Majestic Bucharest Hotelben megszállva viszont - attól függően, hogy szobát, vagy egy tágas lakosztály kívánunk-e kivenni - egy éjszakára 240 és 800 euró (77-220 ezer forint)közötti összeggel számolhatunk.

A bukaresti luxushotelek császára, a JW Marriott

Az ötcsillagos luxushotelek világában persze még ennél is magasabb árfekvésekkel kalkulálhatnak a Romániába utazó, nagy elvárásokkal bíró vendégek. Ezen szállások közé tartozik az InterContinental, a Hilton Athenee Palace, a Crowne Plaza és a JW Marriott Bucharest Grand Hotel, ahol nem csupán a pénzügyi és politikai elit, hanem gyakran hírességek is megszállnak(többek között Woody Allan és Liz Hurley). Közülük az egyik legelegánsabbnak és leginkább exkluzívnak tartott a JW Marriott, amelyet nemzetközi szinten is igen figyelemre méltó szállodaként tartanak számon. A kitűnő elhelyezkedésű, tekintélyes luxushotel hat éttermével, kitűnően felszerelt edzőtermével, kaszinójával, saját bevásárló- és egészségközpontjával elsőrendű célpontja a városba érkező európai arisztokratáknak és méltóságoknak. A bukaresti Marriottnak természetesen nem csak a szolgáltatásai, hanem a díjszabása is igen figyelemre méltó, hiszen szobát mintegy 300 euróért (több mint 82 ezer forint), lakosztályt pedig 1800 euróért (mintegy félmillió forint) vehetünk ki egy éjszakára.

Deluxe Magazin

Korábban:

Kevés az ötcsillagos szálloda Bécsben

Csúcsszállások itthon és Ausztriában

Luxusszállodák a Nagy Almában

Budapesti luxusszállodák Valentin-napi ajánlatai

London a csúcs a gazdagoknak

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5