Színvonalas éttermek debütálnak New Yorkban

Címkék: étterem, New York, sztár, séf

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Sütő Emese

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Bár New York eddig sem panaszkodhatott a színvonalas éttermeinek száma miatt, idén ősszel tovább erősít e téren. A hírességeket és a pénzvilág jelentős személyiségeit egyaránt vonzó kozmopolita város ebben a szezonban számos új, exkluzív vendéglátóegységet és mesterszakácsot üdvözölhet, akik között olyan nagy nevek is szerepelnek, mint Joel Robuchon vagy Gordon Ramsay.

Igaz, hagyományos esetben a tavasz számít a megújulás időszakának, ez alkalommal az ősz is elismerést érdemel az újdonságok tekintetében, legalábbis ami New York étteremkínálatát illeti. Az amerikai kozmopolisz eddig is gyűjtőhelye volt a nemzetközileg elismert sztárséfeknek, ám ebben az évszakban tovább bővül az igazi ínyencségeket kínáló vendéglátóhelyek listája. Több mint ötven figyelemre méltó étkezde nyitotta, vagy nyitja meg kapuit a különleges gasztronómiai élményekre vágyók előtt a legelismertebb szakácsok vezénylete alatt. A gourmandoknak így igazi gasztrótúrára lehet alkalmuk a Nagy Almában, amely eddig sem panaszkodhatott az igényes éttermeire.

Csak idén ősszel több mint ötven étterem nyílik a városban

Közülük az egyik, méltán a legnagyobb publicitást kapott a New York-i Four Seasons Hotelben nyitott L'Atelier de Joel Robuchon. A fényűző étteremet a világhírű mesterszakács, Joel Robuchon neve fémjelzi, aki 45 év tapasztalatát házasította össze a multimilliárdos Ty Warner luxusszállodájának új éttermével. A francia séf a párizsi és a tokiói L'Atelier koncepciójához hasonlóan első osztályú alapanyagokat és kellemes, emelkedett légkört ígér a betérőknek. Az ötvenhat férőhelyes helyiségben az U-alakban elrendezett pultnak és a nyitott konyhának köszönhetően a vendég szeme láttára készítik el az ínycsiklandó fogásokat.

Legalább ennyire ismert a novemberben nyitó, The London, amely Gordon Ramsay zászlaja alatt csábítja majd a modern francia konyhát kedvelő vendégeket. A brit séf, aki a Kitchen Nightmares (Konyhai rémálmok) című valóságshowban is feltűnt, az egykori Rihga Royal, ma London NYC Hotel falain belül nyitja meg 45 férőhelyes luxuséttermét, amelynek szomszédjában, a 86 főre tervezett London Barban kínál majd megfelelő alternatívát a hétköznapi fogásokat előnyben részesítőknek.

Michael Lomonoco házi bort kínál majd a steakhez

Az október elején nyitó Porter House főztje nem más szaktudását dicsérheti majd, mint Michael Lomonacóét. A mesterszakács hírnevét még a Le Cirque konyhájával és a 21 név alatt kiadott könyvével alapozta meg. Lomonaco híres a régi, valamint a szezonális étkek iránti rajongásáról, hozzávalók tekintetében pedig az amerikai régiók jellegzetességeit helyezi előtérbe. Új éttermében az amerikai steakek és a tenger gyümölcseinek széles választékára fókuszál, amelyeknek ízét házi borokkal hangsúlyozza majd.

A keleti ízekre vágyók természetesen szintén nem csalódhatnak, hiszen az idén nyitó New York-i éttermek között kínai és japán konyhát vivőket is találhatunk. A Gramercy Park Hotelben nyitó Park Chinois-ben Alan Yau séf vezényletével - aki már a londoni Hakasan és a Yauatcha konyhájával is bizonyított - készült első osztályú észak-kínai fogásokat rendelhetnek a vendégek. A novemberben nyitó Kobe Clubban ezzel szemben a tradicionális japán konyha finomságai mellett különleges húsokat és tenger gyümölcseiből készült falatokat ízlelhetik meg a betérők, Josh DeChellisnek köszönhetően.

Az édesszájúaknak természetesen ugyancsak tartogat meglepetés a New York-i ősz. Az októberben a Kilencedik sugárúton nyitó Kyotofuban egy japán üzletlánc édességeit és kávékülönlegességeit élvezhetik a vendégek, míg a Max Brenner, Chocolate by the Bald Manben egy izraeli bolthálózat finomságaiból válogathatunk. A Willy Wonka-stílusú (a világ legkülönösebb mesebeli csokoládékészítője, akit egy a közelmúltban készült filmben Johnny Depp személyesített meg) kávézó-butikban bolondos fantázianevű édesség-költeményekkel fogadnak, amelyek között ropogós centek és csokoládé-nyalások is szerepelnek.

Deluxe Magazin

Korábban:

Ismét megmérkőznek Budapest legjobb éttermei

Vacsora egy akvárium kellős közepén

Hódít a fekveevés divatja

Kétszemélyes a világ legkisebb luxusétterme

Vacsora milliókért egy amerikai milliárdossal

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5