Színarany hintalovat készítettek

Címkék: arany, játék, ékszer, kreáció, arisztokrata

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Különleges aranyból készített játékot mutatott be Tokióban egy ékszertervező. Ginza Tanaka a 150 millió yenbe, azaz mintegy 278 millió 225 ezer forintba kerülő hintalovat Hisahito herceg szeptemberi születésének tiszteletére alkotta.

Nem csak a japán uralkodóházra volt nagy hatással Hisahito herceg szeptember 6-i születése. Akishino herceg és Kiko hercegnő második gyermeke 41 év óta az első fiú, aki az uralkodócsaládban született, ennek örömére pedig egy japán ékszertervező különleges munkájával lepte meg a kisfiú szüleit.

Ginza Tanaka 150 millió yenbe, vagyis körülbelül 278,2 millió forintba kerülő hintalovat készített, méghozzá tiszta aranyból. A játéknak természetesen nem csupán az értéke jelentős, hanem a súlya is, hiszen az ékszerló kereken 30 kilogrammot nyom. A ragyogó, 24 karát súlyú hintaló valóban méltó ajándéknak tűnik, ráadásul nem csak díszként szolgál. A mester elmondása szerint ugyanis az eredeti, fából készített változatok mintájára formázott arany játék kitűnően megfelel a kisebb gyerekeknek, hiszen az ülőrésze sima és kényelmes, ráadásul felülni is könnyű rá.

A királyi játékhoz persze bárki hozzájuthat, csak a megfelelő vételérát kell kifizetnie, Ginza Tanaka ugyanis megrendelésre is készít hasonlóan pazar hintalovat.

Bár kétségtelenül figyelemre méltó a japán mester játékszere, mégsem számít kategóriája legdrágábbjának. Minden idők legértékesebb játékaként ugyanis azt a svájci mechanikus bábut tartják számon, amelynek elkészítése 6 millió dollárba, vagyis közel 1,3 milliárd forintba került. A Sainte-Croix-ban gyártott L'Oiseleur, azaz Madárcsalogató fantázianevet viselő babát 15 ezer órán keresztül készítették.

Deluxe Magazin

Korábban:

Elkészült a világ legdrágább babája

Aranyból készített nyuszit a Harrod's

Az arany sószóró

Titán sakkot készítettek a F1-rajongóknak

Luxuskivitelű Backgammont készítenek

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5