Aranypalota épült Hongkongban

Címkék: arany, ingatlan, rezidencia, Ázsia

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Igazi aranyéletben lehet részük azoknak, akik ellátogatnak a hongkongi Swisshorn Gold Palace-ba. A 82 millió dolláros költséggel felépített fényűző óriáslakosztály építéséhez összesen két tonnányi színaranyat használtak fel a készítők.

A Swisshorn Gold Palace-ban a szó szoros értelmében aranyéletet élhetnek, még ha csak átmenetileg is a látogatók. Az öt év alatt elkészült ékszerépület és egyben hotel, "potom" 82 millió dollárba, vagyis körülbelül 17,7 milliárd forintba került. A 650 négyzetméteres lakosztályból álló mű (mérete alapján akár hat darab ötszobás lakásnak is megfelelhetne) Dr. Lam Sai-wing ízlését dicséri, aki aranyból készült asztalokat, székeket, fürdőkádat, mosdót, éjjeliszekrényt és éjjeli edényt álmodott a palotába. Az építtetők mindehhez összesen két tonnányi színaranyat használtak fel, míg a falakat és a plafont aranyfüsttel fedték, a csillárokat pedig nemesfémből készítették.

A falakat aranyfüst fedi

Egy éjszakányi aranyéletért a vastag pénztárcájú látogató 25 ezer dollárt, azaz 6 millió 900 ezer forintot fizethet, de akkor sincs ok csüggedésre, ha soknak bizonyul a szobaár. A Swisshorn Gold Palace-ban ugyanis a látogatókra szintén gondoltak, így az aranyhotel a kispénzű érdeklődők előtt is nyitva áll, akik 3 dolláros (645 forintos) belépti díjért szemlélhetik meg a sok szemkápráztató csodát. A különleges hongkongi ékszerépület már most igen nagy közérdeklődést váltott ki, várhatóan mintegy 3 ezer kíváncsiskodó érkezik majd naponta a palota belsejét megcsodálni.

Annak, aki élete nagy napjára, azaz esküvőjére szeretné kibérelni a fényűző helyszínt, szintén királyi árral kell számolnia, így nem csoda, ha a szálloda tulajdonosainak reményei szerint a beruházás 3-5 év alatt meg is térül.

Forrás: Deluxe Magazin/MTI

Korábban:

Gyémántból építették fel a World Trade Centert

Ego Diamond notebook öntudatos férfiaknak

Gyémántból és aranyból készítettek Nintendót

Tömör aranyból készül a svájci luxusmobil

Midasz király aranytelefonja

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5