Valódi sushi Budapesten

Címkék: sushi, ínyencség, étel, Tom George, étterem

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Réthey-Prikkel Miklós

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A megnyitása óta töretlen népszerűségnek örvendő Tom George étteremben utcáról betérve asztalt kapni esténként gyakorlatilag lehetetlen. Ha vacsorázni szeretnénk, érdemes több nappal előre lefoglalni asztalunkat.

A tulajdonosok gasztronómiai múltjának hála, az éttermet annak idején nem kellett különösebben bevezetni, sok leendő törzsvendég már tűkön ülve várta a nyitónapot. Persze nem csalódtak. Ez nem az a hely, ahol kellemetlen meglepetés éri a vendéget, így nem csoda, ha New Yorkból vagy Milánóból előre foglal asztalt az ideutazó törzsvendég. A megfelelő kiszolgáláshoz természetesen nem kell külföldinek lenni, az étteremben mindenki egyformán fontos, legyen az őslakos vagy turista. A pletyka pedig terjed, sok külföldi vendég úgy jön az étterembe, hogy valamelyik barátja felhívta a figyelmét: ha Budapesten jár, a Tom George-ban feltétlenül vacsorázzon egyszer. És ha már itt van, a mosdót is nézze meg, érdemes.

Ha valaki belép az étterembe, egy modern hangulatú belső tér fogadja. A belsőépítésznek sikerült úgy összeválogatnia a felhasznált anyagokat és bútorokat, hogy az étterem alaphangulata bensőséges, de kellően távolságtartó. A hatalmas belmagasság egyrészt megfelelő komolyságot sugároz, másrészt biztosítja a folyamatos friss levegőt is. A bárpult krómacél-üveg anyaga jó hátteret ad a polcokon felsorakoztatott rengeteg italnak - az összhatást csak kiemeli nappal a hatalmas ablakokon beáramló természetes fény, vagy az esti hangulatvilágítás. Az étterem belső terét több részre osztotta a tervező, amelyek stílusa jól láthatóan elkülönül. Bent 120, a teraszon 36 vendég foglalhat kényelmesen helyet, de megesett már, hogy nem tudott mindenki leülni, a nagy érdeklődés miatt néhány vendég kénytelen volt a bárnál állva várakozni asztalára - ám még így is inkább maradtak. A hely érdekessége még a Lounge rész, ahol a vacsora utáni ejtőzésre, szivarozásra, digestive elfogyasztására van lehetőség.


Minden étterem legfontosabb része a konyha. Itt ez a részleg sem hazudtolja meg magát,  a kínálatban ügyesen ötvözték a különböző nemzetközi trendeket. A konyha több részre oszlik. Egyrészt adott a - visszajelzések alapján Budapesten a legjobb - sushi-bár, amit egy japán szakács vezet, nevezetesen Hiroe Shodzsi úr. Másrészt ott a nemzetközi jellegű konyha - kicsit keleties beütéssel, leginkább thai és indiai ízekből merítve - Hégete István díjnyertes chef vezetésével és két eredeti indiai szakács segítségével. Az étlapot mindig úgy állítják össze - természetesen évszakonkénti frissítéssel -, hogy egyetlen ételt sem lehet a városban máshol megtalálni, tulajdonképpen mindegyik a ház specialitása. A bélszíntől kezdve a bárányon át a jércéig és a tengeri herkentyűkig minden megtalálható az alapanyaglistán, helyhiány miatt felsorolhatalan számú variációban, módon és kiegészítőkkel elkészítve. A sushi-fronton is több mint kielégítő a választék, érdemes megkóstolni. Az étteremben nagyon figyelnek a tálalásra, így az egyébként is különleges ételek még ínycsiklandozóbbak.

Italfronton külön érdekessége a helynek, hogy az egyébként is kiemelkedő minőség és választék mellett - más éttermekkel ellentétben - a koktélok árait teljesen elfogadható magasságban tartják: általában 650-1250 Ft közötti összeget kérnek egy pohár kevert italért. Mellesleg a mixerek heti két alkalommal részesülnek tréningben, így minden egyes cseppben, ami a pohárba kerül, benne van a szakmaszeretetük is.

A borválaszték is kitűnő: nemcsak a hazai legjobb pincészetek - többek között Nyakas, Ludányi, Gere, Feind, Szeremley, Disznókő, Bock, Árvay, Szepsy - borait kóstolhatjuk, hanem képviselteti magát még Olaszország, Franciaország, Ausztrália, Spanyolország, Portugália és Kalifornia is. Ha nem tudunk dönteni, az étterem sommelier-ja segít a választásban. Rossz bor biztosan nem kerül az asztalunkra, itt ugyanis csak a legjobb minőséget szolgálják fel.

A mindenáron a legjobb minőségre törekvés tehát bevált, az étterem folyamatos teltházzal üzemel és már elindították catering-szolgáltatásukat is az igényes partnereiknek.

Deluxe Magazin

Korábban:

A balatoni vendéglátás gyöngyszemei

Ismét megmérkőznek Budapest legjobb éttermei

Délies ínyencségek a bankárnegyedben

Étkezés olasz módra

Ínyencek villája Veszprémben

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5