Budapesti limonádéteszt

Címkék: étterem, ital, limonádé, teszt, Budapest

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

R.B.A. - Sütő Emese

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Ahány étterem, annyi limonádékészítési módszer: egyesek nemes egyszerűséggel dolgozzák fel a minimális számú alapanyagot, míg mások tarka gyümölcskoktéllá fogalmazzák át a nyár italát. Az üdítő egyedi elkészítése bizonyos mértékben az éttermet is jellemzi. Hét budapesti hely limonádéját kóstoltuk meg szúrópróbaszerűen.Tekintse meg galériánkat!

Cyrano Cafe


A város egyik legdrágább részén, a Váci utca tőszomszédságában található a Cyrano étterem, ahol feltehetően óriási limonádé-készletek állnak a mindenkori vendég rendelkezésére. Talán ennek akarták jelét adni a pincérek azzal, hogy a hűsítő italt 1 literes, kancsós kiszerelésben hozták ki az asztalunkhoz, persze a kétszemélyes adag mellett rendelhető egyszemélyes is. A turistáktól hemzsegő helyen viszonylag gyorsan szolgálták fel a jumbo-adagot (a számlára viszont sokat kellett várni), amelyet az étterem szabadtéri részén, a Kristóf téren fogyasztottunk el. A limonádé meglehetősen szénsavas, és az átlagnál jóval narancsosabb. Az összetevőkre az ital hangsúlyos narancssárga színe is utal, a citrom és a lime fél-fél gerezdje nem túlságosan meghatározó alkotóeleme a kompozíciónak. A Cyrano 1560 forintos limonádéja inkább édes volt, mint savanyú, de ezzel együtt is kitűnő frissítő és szomjoltó. Az ital üdeségét a gazdag mentalevél-porció garantálta.

Ruszwurm

A Budai Vár egyik leghíresebb cukrászdája a családias, majd' két évszázados Ruszwurm, ahol a limonádét annak definíciója szerint szolgálják föl, így az nem más, mint kifacsart citrom vízzel, cukorral és jéggel. A frissítő ital éppen ezért az egyik leghitelesebb limonádé, ami Budapesten kapható, hiszen nem vonják el figyelmünket a különböző gyümölcsdarabok és koktélcseresznyék. A Mátyás-templom melletti Ruszwurm szomjoltó itala elsősorban azoknak ajánlható, akik nem akarnak kockáztatni: még a cukor mennyiségét is a vendég szabhatja meg, a pincér ugyanis cukrostasakokat szállított ki e célra asztalunkhoz. Az itallapon nem rendszeresített, 360 forintos hamisítatlan limonádé élvezetét még mentalevelek sem zavarják.

Panoramia

A Halászbástya Mátyás-templom melletti árkádjai alatt rendezték be Magyarország egyik legpazarabb panorámával rendelkező kávézóját. A Panoramia névre keresztelt, túlnyomórészt külföldi turisták által látogatott helyen a vendéget nem meglepő módon angolul köszöntik, de sohasem árt megtudni, milyen hűsítővel kínálják a Budapestre látogatókat. A Rainforest/Dzsungel névre hallgató koktél csak fenntartásokkal nevezhető limonádénak, olyannyira elrugaszkodtak készítői az eredeti recepttől, viszont annál izgalmasabb ízösszeállításában. Az üdítőben minden releváns alkotóelem fellelhető: citrom, lime, narancsdarabok, koktélcseresznye, mentalevél és egy szerénytelen adag jégkása. Az itallapban is fellelhető, 1180 forintos üdítő a sok jég miatt csak lassan fogy el, ami felettébb kellemes időtöltést jelent a Duna lenyűgöző képe és a cigányzene mellett.

A limonádék közt hagyományos és gyümölcskoktél-szerű is található

New York Café

Abszolút fényűző a Boscolo hotel kávézója, ahol az itallapon nem lelhető limonádét hagyományos recept alapján készítik. A Ruszwurm szintén puritán limonádéjához képest azonban itt jelentős felárat kell fizetni a luxuskörnyezetért. A New York Café lime-mal és citrommal ízesített üdítőjét rekordidő alatt szolgálták fel, a végletesen előzékeny pincérek az 1250 forintos számlát is különösebb késlekedés nélkül hozták ki. Az összegért ízletes, kevés jéggel hűtött és különösen édes limonádét kaptunk, amely tökéletes összhangban volt a citrom és a lime mennyiségével. A Blaha Lujza téri luxusóriásban kapható ital a többihez képest kevés rostot tartalmazott, a koktélcseresznye, narancskocka és a mentalevél elmaradt.

Noa Café

A Noa Café teraszos helyisége távolról sem tartozik a romantikus, csendes kiülős budapesti helyek táborába, de kétségtelenül előnyére szolgál, hogy frekventált helyen található. A Nyugati pályaudvar környékének zajos közelsége fordított arányban áll a kávézó saját készítésű friss limonádéjának ízével. A friss lime-ból és citromból facsart, vízzel kevert finomság kellemesen savanyú, ugyanakkor megfelelően édesített volt. A Noa Café  limonádéja rendkívül rostos, és nagy adag jégkocka és -kása hűsíti. A 750 forintba kerülő italt mentával szolgálják fel, de tetszés szerint alakítható az összetevők listája, mivel a limonádé nem szerepel az itallapon.

Karma

A Liszt Ferenc tér egyik legforgalmasabb kávézójában három limonádé is szerepel az itallapon: az Original, a Karma és a Fresh Bitter. A 600 forintos egységáron kapható italok közül az étterem nevét viselőt, valamint a Friss Kesernyést kóstoltuk meg, amelyeket egyaránt az alapitaltól való tisztes távolságtartás jellemzett. A Karma és a Fresh Bitter is édes volt a narancslé alapnak köszönhetően, de a lime hangsúlyos jelenléte mégis az ital limonádé eredetére utal. A szódával házasított, koktélcseresznyés üdítőkben rendhagyó módon nem volt citromgerezd. A Fresh Bitter nevű limonádé a nagyon édes Karma mellett kóstolva meglehetősen fanyar, ami a hozzáadott grapefruitlének köszönhető.

Café Miró Grande

Kellemes környezetben várja vendégeit a Café Miró Grande a Liszt Ferenc téren. A kiülős hely itallapján ugyan nem szerepel a várva várt limonádé, ám kérésünkre kisvártatva megérkezett a két narancsalapú koktélköltemény, amely túldíszítettsége ellenére még magán hordozta az alapital jegyeit, tekintettel arra, hogy társaihoz képest nem annyira édes és valamivel hígabb is. A Miró limonádéjában a koktélcseresznye mellett egy gerezd citrom, lime és narancs volt, a jég mellől azonban hiányzott a mentalevél. Az üdítő 690 forintba került.

Deluxe Magazin

Korábban:

Borfagylaltot nyalnak az ínyencek

A koktélok szakértője

A világ legjobb szállodai bárjai

Fekete Mágia, a világ legdrágább koktélja

Zafírmartini és gyémántkoktél, ahogyan a mixerek készítik

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5