Monaco lehet az európai Dubai

Címkék: Dubaj, Monaco, elit, múzeum, ingatlan

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Földközi-tenger felé kíván terjeszkedni a jövőben a világ egyik leggazdagabb miniállama. A hivatalos tervek szerint Dubaihoz hasonlóan néhány éven belül Monacóban is grandiózus épületeket, köztük egy múzeumot emelnek a víz színére.

Immár hivatalosan is eldőlt, óriási fejlesztéseknek vetik alá az Európában a sztárok paradicsomaként számon tartott miniállamot, Monacót. A tervek szerint a szűkös országhatárokkal rendelkező európai hercegség Dubaihoz hasonlóan a víz irányába fog terjeszkedni. II. Albert herceg a gradiózus tervekkel kapcsolatban úgy nyilatkozott, eljött az idő, hogy megtervezzék Monaco jövőjét. A legendás Grace Kelly fia úgy véli, a merész tervek jelenthetik a lehetőséget a jelenlegi korlátozott terjeszkedés és az ingatlanproblémák korrigálására és újabb közterületek megteremtésére. A merész elhatározás már nem az első kísérlet, amellyel a terület vízi meghosszabítására törekednek. Legutóbb egy francia tervező, Jean-Philippe Zoppini álmodott Monaco partjai elé egy mesterséges szigetet, igaz, egyelőre csak papíron.

A miniállam komoly helyhiánnyal küszködik

A Grimaldi birodalmat érintő fejlesztésekre már ki is írtak pályázatot, amelynek beadási határideje ez év vége. A jövő év előreláthatóan a beérkezett tervek elemzésével és tanulmányozásával telik majd, míg a tökéletes pályázat nyilvánosságra hozatalát 2008-ra ígérik. Az új vízinegyed hivatalos megnyitóját és átadását 2014-re teszik. A hét hektáros területet felölelő vízfelszínen épülő városrész helyszínét az alagút bejárata, a Grimaldi tér, valamint a Kulturális és Kongresszusi Központ mentén húzódó részre, és egyúttal a Forma-1 szakaszára esik.

Bár technikai részletek egyelőre nem ismertek, azt már lehet tudni, hogy a vízivárosban magán- és középületek mellett vásár-, turista-, valamint szórakoztatóközpont is helyet kap. Nem hiányoznak majd ezen kívül a Földközi-tengerre épült iskolák, óvodák, rendőrörsök, parkolók és strandok sem. Szó esett ugyanakkor egy új, 20 ezer négyzetméteres Nemzeti Múzeum felépítéséről is, amelyet II. Albert herceg a bilbaói Guggenheimhez hasonló szerepkörrel kíván felruházni. A miniállam uralkodója azt reméli, hogy az óriási közintézmény külsejét tekintve maga is egy műalkotás lesz. A herceg által élete legnagyobb terveként titulált projekt költségkeretéről egyelőre nem érkezett információ, az azonban feltételezhető, hogy a gazdag miniállamnak nem okoz majd gondot a sokmilliárd eurós kiadás.

Deluxe Magazin

Korábban:

Monaco úszó szigete

A luxus iskolája Monacóban

Ékszer Monaco szívében

Veterán hajók találkozója Monacóban

Szuperjacht-bemutató a monacói vizeken

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5