Veretlen kanca nyerte a 92. Magyar Ügetőderbyt

Címkék: állat, , szerencsejáték, rendezvény, siker

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A magyar ügetőszezon legmagasabb pénzdíjáért, 6 millió forintért álltak starthoz 1900 méteren a legjobb hároméves lovak a Kincsem Parkban. Az augusztus 6-án, vasárnap délután rendezett 92. Magyar Ügetőderbyn végül a veretlen Jungfrau diadalmaskodott.

Augusztus 6-án tartották a magyar ügetőszezon egyik legjelentősebb, és egyben legmagasabb pénzdíjazású versenyét. A 6 millió forint összdíjazású, 1900 méteres futamra a tizennégy legjobb idővel rendelkező ló kvalifikálta magát, akik közül a veretlen Jungfrau ért elsőként célba. A 92. Magyar Ügetőderbyn számos futamot rendeztek, többek között a 92. Ügetőderbyt, a Pannónia-díjat, a Svédország-Málta-Magyarország amatőrtalálkozót, a Marschall Norbert Emlékversenyt amatőröknek, az 1800 méteres nyitott futamot a pálya legjobbjainak, valamint a nagy kétéves versenyt. Az Ügetőderby indulói közül végül a Jungfrau bizonyult a legjobbnak. A hároméves kanca ötödik versenyét nyerte meg a champion Fazekas Imrével. Winkler Márton lova ezzel a győzelemmel 3 millió forintot keresett. A nyerő trénere, Fazekas Imre ezzel Detroit (2000-ben győzött) után második Derby sikerének örülhetett.

A Derby mezőnyéből előzőleg két ügető nevét emelték ki a szakértők: Justint (Derby Kísérleti Verseny) és a folyamatosan fejlődő Jusst tartották a legnagyobb esélyeseknek. Kettőjükön kívül John Bullt (Ferge László Emlékverseny), a végül győzedelmeskedő Jungfraut (Szalay János Emlékverseny, Kétévesek Nagydíja) és Jegyüzért várták az első háromba.

Jungfraut az első háromba várták

A prominens magyar ügetőverseny egyike a legtekintélyesebb múlttal rendelkezőknek a térségben. Az I. Magyar Ügetőderbyt ugyanis hat évvel az első hivatalos, hazai ügetőverseny után, 1884-ben a tattersalli pályán rendezték meg, ahol négyéves lovak indulhattak, méghozzá 3000 méteres távon. A győztes egy Andal névre hallgató angol ügető kanca volt mai szemmel megmosolyogtató, 1:48,3-as kilométerátlaggal. Ezt követően 1892-ig folyamatosan küzdöttek a négyévesek a kék szalagért, majd 14 év szünet következett. A folytatás 1906-ban, már az Erzsébet királyné úti pályán következett, ahol a győztes Levente remek, 1:28,9-es időt ügetett. Alig pár év után azonban ismét hosszú szünet következett, hiszen 1909 és 1923 között nem rendezték meg ezt a klasszikus futamot. A második világháború után az 1924-től újraindult Derby is átalakult, nemzetközi mintára 2600 méterre írták ki, ezen kizárólag háromévesek indulhattak. Újabb változást az 1991-es futamon vezettek be, amikoris a távot 2100 méterre kurtították, a nyerő Riano volt, aki később fantasztikus, 14,3-as időt ügetett Németországban.

A kanca az ötödik versenyét nyerte Fazekas Imrével

A jelentős átalakulást a magyar ügetőversenyzésben és a Derbyben igazán a 2004-es év hozott, amikor is a Kincsem Park adottságaihoz igazodva a verseny távja 1900 méterre csökkent. Az új táv újabb versenyrekordot is szült, hiszen a győztes Hitelező mindjárt egy új 1:17,6-os időt futott, ráadásul a ló hajtója, Szabó Krisztina történelmet írt, ugyanis korábban soha nem nyert hölgy a klasszikus futamban. A legutóbbi történelmi győzelem alig egy éve született, amikor a futamra veretlenül érkező Illetmény nyert, akit a szakemberek a valaha volt egyik legnagyobb magyar ügetőlónak tartanak.

Az idei Ügetőderby után a szezon második fele sem lesz eseménytelen, hiszen számos jelentős lóversenyt tartogat még a 2006-os év.

A Kincsem Park a legnagyobb érdeklődésre számot tartó idei eseményei:

- Nemzetközi lóversenyhétvége (ügető, galopp) - szeptember 2-3.
- Szent László Díj (galopp) - október 1.
- St. Leger (galopp) - október 8.
- Köztársasági Díj (ügető) - október 22.
- Lovaregyleti Díj és szezonzáró (galopp) - november 12.
- Ménesek Díja (ügető) - november 18.
- Ügetőszilveszter (ügető) - december 31.

Deluxe Magazin

Korábban:

Lovas csúcsversenyek 2006-ban

Kincsem, az igazi kincs

Gróf Széchenyi, egy úri sport meghonosítója

Szenvedély a tribünön

Derby: egy arisztokrata sportszenvedély

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5