Jarno Trulli magyar borokkal tért haza

Címkék: bor, borász, sztár, Jarno Trulli

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

D.N.E.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Jarno Trullit, a Toyota pilótáját a benzinen kívül a bor is lázba hozza. A versenyző pénteken a Hilton szállóban mutatta be olaszországi pincészetének borait. A Magyar Nagydíjat a 13. helyen befejező pilóta herendi porcelán helyett kiváló magyar borokkal térhetett haza a verseny után.

A borkészítés, a szőlő szeretete Jarno Trulli családjában több generációra nyúlik vissza. A 30 hektáros pescara-i családi birtok 1999-ben történt vásárlásakor sem az üzlet volt az elsődleges motiváció, hanem a hagyományok tisztelete, és a kikapcsolódás. A nagy múltra visszatekintő Podere Castorani pincészet nevét nem változtatták meg, a címkéken csak néhány éve található utalás a tulajdonos személyére. A palackok tartalmát is az elegancia, a diszkréció és a hagyománytisztelet jellemzi: a természetes, organikus eljárással művelt szőlőikből préselt bort szűretlenül palackozzák.

Jarno Trulli a borok bemutatásakor bevallotta, hogy azok kevéssé kötődnek hozzá. Kóstolásukkor ugyanakkor mindenki meggyőződhetett arról, hogy az autóversenyzéshez nélkülözhetetlen tulajdonságok, a pontosság és határozott döntési képesség a borász kiválasztásakor is kiválóan érvényesültek. A jellegzetes olasz stílusjegyeket hordozó vörösborok testesek, mégis elegánsak és jól ihatók, az animalitás és gyümölcsösség, a test és a frissesség kiváló harmóniája biztosan uralkodik a pohárban.

Trulli menedzsere, Lucio Cavuto nem csak a versenyzéssel kapcsolatos ügyekért, de a Podere Castorani borok sikeréért is felelős. Az üzletember - kihasználva a magyarországi tartózkodást - a korábbi ismeretség elmélyítését tervezi az egri Gál Tibor Pincészettel. Ifjabb Gál Tibor meghívást kapott, hogy kísérje el a versenyzőt Olaszországba, annak repülőgépével, illetve körvonalazódik egy egri látogatás terve a jövő évben. A pincészet alapítója, Gál Tibor életében több világhírű olaszországi borászatnál dolgozott főborászként, illetve szaktanácsadóként. A Wine Spectator Magazine Ornellaia 1998 borát, amelyet Olaszországban, Toszkánában az Ornellaia borászatnál készített, a 100 legjobb bor listáján az első helyre rangsorolta 2001-ben. Ezzel nem csak magának, de a toszkán boroknak is világhírt szerzett, az egri borász gyakorlatilag nemzeti hőssé vált Olaszországban. Érdemeinek elismeréseként az Olasz Köztársaság elnöke, Carlo Azeglio Ciampi kitüntette őt az Olasz Köztársaság Érdemrendjének Lovagi Keresztjével.

A Forma 1-es pilóta ugyan nem vállalta a borfogyasztás kockázatát ilyen rövid idővel a viadal előtt, de információink szerint a magánrepülőgép felszállását a Gál Tibor Pincészet 2003-as Pajados bikavérével és 2003-as Viognier-jével, valamint a szomszédos borvidékről, Tokaj-Hegyaljáról, a mádi Orosz Gábor pincéjéből származó 2000-es, 6 puttonyos Aszújával teli palackok nehezítették.

Deluxe Magazin

Korábban:

Új otthonra találtak az egri borok

A hungarikum borok ereje

A toszkán borok titka

Abramovics olasz borászatot vásárolna

Egy csepp Toszkána Budapesten

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5