Ész nélkül tékozolnak a sztárok

Címkék: sztár, pazarlás, utazás, divat, vagyon

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Sütő Emese

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A könnyen jött dollármilliók elköltése sok sztár esetében igazi kitartó, fáradságos munkának bizonyul. A csillogó partik, méregdrága luxusutak, elegáns ruhák, fényűző életvitel, rendszeres kozmetikai kezelések és a horribilis össszegre rugó költések bizony nagy kihívást jelenthetnek a hírességeknek, ám sokan közülük, így Jennifer Lopez, a Beckham házaspár és a fiatal Lindsay Lohan mégis derekasan helyt állnak.Tekintse meg galériánkat!

A pazarlás már évtizedek óta együtt jár a hollywoodi csillagok és milliomosok életmódjával, bár annak mértéke gyakran eltérő. Míg egyes hírességek a kötelező partik világából vagyont érő birtokaikra, a kíváncsi tekintetek elől eldugott villáikba vonulnak vissza, addig életük és ismertségük minden percét kiélvezni akaró celebek nap mint nap újabb eseménnyel hívják fel magukra a figyelmet. A zaftos magánélet mellett földi létük minden bizonnyal egyik legnagyobb kihívása lehet, hogy a milliós bankszámláknak a fenekére verjenek, legalábbis ez derül ki a gyakran esztelennek tűnő vásárlásokról szóló beszámolókból.

És, hogy kik is azok a megszállottak, akiket becses személyükkel nem csupán a pénzszórók társadalmát erősítik, hanem ők maguk számítanak a vásárlás koronázatlan királyainak, királynőinek? Mindenek előtt említsük meg az élvezeteket és férjeket egyaránt halmozó Jennifer Lopezt, aki dollármillióit énekesként, színésznőként és divattervezőként szerezte. A szintén zenész Marc Anthonyval kötött, sorrendben a harmadik házassága mit sem csorbított a magát előszeretettel J. Lóként aposztrofáló sztár költekezőkedvén. Az amerikai hírességnek valóságos gyűjteménye van luxusingatlanokból, amelyek közt egy, az 1940-es évek toszkán stílusában épült Bel Air-i (Los Angeles elitnegyede) 6,5 millió dollárt érő villa, egy 3,7 millió dolláros Long Island-i kastély, és egy közel 2140 négyzetméteres, flancos floridai ingatlan is van, utóbbi ráadásul a világ egyik legexkluzívabb szigetén, a Fisher Islanden fekszik. És, hogy milyen beruházásokkal érdemelte ki még a fentiek mellett az egyik legtöbbet költő híresség címét az Anthony házaspár hölgytagja? Többek között a saját maga számára vásárolt szülinapi gyűrűvel, amelynek értéke csekély 4 millió dollár volt, és amellyel a 36. szülinapját kívánta méltóképp megünnepelni.

Jennifer persze a mindennapokban sem adja alább, nem sajnál ugyanis ezer fontot a Créme de la Mer luxusarckrémjére (amelyet azonban egész testére használ!) és a 900 dolláros tengervízes antioxidáns keverékre költeni. A színésznő alkalmazottait is nagyvonalúan megfizeti, személyi edzője, asszisztense, magángyógyítója egyaránt 4 és 8 ezer dollár közötti havi fizetést tehet zsebre. Jennifer Lopez kedvenc szemöldökszedőjéért képes magánrepülőjét elküldeni, csak hogy a szakember házhoz jöjjön, még a nyaralások alatt. A hölgy csekély 1500 dollárért igazítja a meg a szupersztár amúgy is mindig tökéletes szemöldökét.

Forrás: EPA
Jennifer Lopez és férje, Marc Anthony dúsgazdagok

A színésznőnek férje oldalán egyébként nincs is oka spórolni, hiszen Marc Anthony hozzá hasonlóan igen gazdag. A férfi 8 millió eladott lemezével 40 millió dollárt keresett, egy újabb szerződésének köszönhetően pedig további 30 millió ütotte a markát. Az énekes gyűjtőszenvedélye nejével szemben csak a luxusautókra terjed ki, amelyek között egy 65 ezer dolláros Lincoln Navigator, egy 332 ezer ezer dolláros Rolls Royce Phantom és egy 60 ezer dollárt érő Hummer is található.

De hogy ne csak a dívák háza táján nézzünk körül, említsük meg a tinisztár Lindsay Lohant is. A fiatal színésznő, bár már kiskorától él rivaldafényben, 20 éves korára igazi pazarló életmódot alakított ki magának, igaz a filmenkénti átlag 8 millió dolláros gázsijából meg is engedheti magának. Lindsay a Herbie a csodaautó "szárnyán" érkezett a sztárok világába, mára pedig már Paris Hilton legnagyobb konkurensévé nőtte ki magát mind a fényűzés, mind a bulizás tekintetében.

A tinifilmeknek köszönhetően dollármilliókat kereső híresség igyekszik mindent megtenni, hogy a legcsillogóbb életet élők sorába tartozzon. Bevásárlókörútjain röpke néhány óra alatt képes több tízezer dollárt költeni világmárkák kreációira. A neves Horn Boutique-ban például csak sálakért körülbelül 20 ezer dollárt fizetett ki alig húsz perc alatt. Nem is rossz eredmény, hiszen ez nem kevesebb mint percenkénti átlag ezer dolláros kiadást jelent, amivel a színésznő méltán kiérdemlheti a pazarló jelzőt. A gyakran anorexiával és evési zavarokkal is megvádolt Lindsay szinte napi gyakorisággal vesz igénybe luxuskezeléseket, hogy érzékeny bőrét karban tartsa. Ezen kívül havonta egyszer édesanyjával részt vesznek egy szépségnapon egy exkluzív New York-i kozmetika programján, a Cornelia Day Spán, amelyért fejenként 10 ezer dollárt fizet a sztár.

Lindsay Lohan nem nézi mennyi pénz folyik ki a kezéből
A Beckham házaspár, ha nem is a tengerentúlon, de itt Európán biztosan kiemelkedő a pénzköltés "sportjában". Victoria főállású háziasszonyként egész nap külsejével tőrődik, gyermekeit pedig a legjobban képzett dadákra bízza, hogy megfelelő színvonalon űzhesse a szépítkezést. A világhírű focistafeleség első mellimplantátumaiért 20 ezer dollárt, fogsoráért ugyanennyit, a havonta a legkiválóbb minőségű, emberi hajfelvarrásért pedig évente átlagosan 46 ezer dollárt fizet. David Beckham neje további 920 dollárt költ alkalmanként Botox-injekcióra és félévente mintegy 1100-at szilikonos szájfeltöltésre, de a teste mellett szigorúan odafigyel arra is, mit visel. A csontsovány nő Nagy-Britannia egyik legmániákusabb ruhafelvásárlójának számít, és csak a horribilis árcédulával ellátott luxuskreációk hozzák lázba.

A pár három fia szintén a legdrágább ruhákban pompázik, de a játékgyűjteményük sem elhanyagolható. Szüleiktől minden idők egyik legértékesebb gyerekeknek szánt ajándékát kapták, egy, 175 ezer dollárért, a kertben felépíttetett játszóteret. A fényűző életmód megszállottjaiként a világhírű páros gyakran ad többszázezer dollárba kerülő partikat, de meglehetősen gyakran bővül autóparkjuk - köztük Bentleyk, Aston Martinok és Ferrarik - is David szenvedélyének köszönhetően.

Forrás: EPA
Beckhamék mesterei a pénzköltésnek

A partikirálynő Lindsaynél alig négy évvel idősebb, de már a második gyermekét váró Britney Spears szintén kiemelkedő az olykor fölöslegesnek tűnő, ám annál nagyobb kiadások terén. Az énekesnő jelenleg a 7 millió dolláros malibui otthonában lakik, de természetesen számos egyéb ingatlannal is rendelkezik. Britney, habár külsejére láthatóan jó ideje nem sokat ad, annál többet áldoz elsőszülöttjére és otthonára. A számos felújítás, átalakítás dollárszázezrekben volt mérhető, míg a tavaly szeptemberben született kis Sean Preston érkezése 250 ezer dollárjába került az énekesnőnek. Ebben az összegben csak a kórházi költségek foglaltatnak benne.

Sokszor előfordul, hogy egyes hírességek csak alkalomszerűen, néhány észbontóbb beruházásukkal vonják magukra a figyelmet. Az ilyen szokatlan és meglepő sztárköltések között kétségtelenül első helyen szerepel a széplelkű Elton John, aki virágszerető, ugyanakkor dúsgazdag emberként körülbelül 470 ezer dollárt költött egy év alatt csokrokra. Ezt a brit énekes maga ismerte el, majd a sajtóvisszhangra reagálva csak szerényen azt nyilatkozta, "valóban így van, szeretem a virágokat".

Jessica Simpson 16 millió forintnyi összeget költött ágyneműre

Jessica Simpson pedig ugyanennyire szeretheti testét, amelyet alvás közben is a legfinomabb egyiptomi szövettel kíván kényeztetni. Az amerikai énekesnő ugyanis nem kevesebb mint 75 ezer dollár értékben vásárolt magának hálószobájába luxuságyneműt egy exkluzív butikban. Szintén egészségi okokból járhatott saját kedvében Rod Stewart, aki pedig 100 ezer dollárt költött egy saját focipálya felépítésére. A brit énekes luxusöltözőkről is gondoskodott, amelyeket a Celtic's focicsapatéhoz hasonlóra álmodott meg. Persze akad olyan sztár is, akit a szépművészet ihlet a pénzköltésre, ilyen többek között az utóbbi évek egyik legfelkapottabb énekese, Kanye West is. A mélyen hívő zenész csekély 35 ezer dollárért csodálhatja meg otthonában nap mint nap a vatikáni Sixtusi-kápolnában eredetiben látható Michelangelo-freskó másolatát.

De hogy vegyünk egy negatív példát is, nézzük meg az egykori rapper, MC Hammer esetét. A kilencvenes évek sztárja 30 milliós vagyonából 12 millióért vett egy kaliforniai villát, 17 luxusautót, majd 250 fős személyzetet fogadott. MC Hammer az esztelen költekezés következtében pár év múlva csődöt jelentett, jelenleg pedig közel 14 millió dolláros adóssággal kórusénekesként tevékenykedik.

Deluxe Magazin

Korábban:

Milliókért vesznek jegygyűrűt a sztárok

A sztárnyaralók fővárosa

Gazdagok hiúságának ára

Sztárok elvonói

Utazási klubok milliomosoknak

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5