Milliókért vesznek jegygyűrűt a sztárok

Címkék: sztár, esküvő, ékszer, pazarlás

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Nők milliói ábrándoznak vagyont érő, gyémánt eljegyzési gyűrűről, míg ugyanennyi férfi venné örömmel, ha szívük választottja nem az ékszer értékén mérné le szerelmük intenzitását. Ennek ellenére rengeteg káprázatos gyűrű lelt már gazdára a történelem során, amelyeknek büszke tulajdonosai között néhai királynőket és mai sztárokat is nagy számmal találunk.Tekintse meg galériánkat!

Bármilyen fájdalmas is a férfitársadalomra nézve, a nők már hosszú évszázadok óta vágynak lankadatlanul a gyémánt eljegyzési gyűrűre. A szerelmet és összetartozást kifejező ékszer értéke és ragyogása nem csak boldog tulajdonosát varázsolja szebbé, hanem egyúttal a pár közötti érzelmek erősségét is hangsúlyozhatja. Ezt persze sokan a legmélyebb felháborodással vonják kétségbe, de ez mit sem változtat a tényen, hogy a hölgyek szemében egy eljegyzési jegygyűrű esetében a csillogás és az érték igazi fokmérőnek mutatkozik, amellyel barátnők sokaságának irigységét lehet felkorbácsolni.

A káprázatos eljegyzési ékszer ráadásul gazdag múlttal is rendelkezik, hiszen a gyémánt változattal még a 15. században örvendeztettek meg először menyasszonyt. I. Ausztriai Maximilián 1477-ben egy igazi drágakővel ékesített eljegyzési gyűrűvel lepte meg választottját, Burgundi Máriát, amellyel a két uralkodóház egyesülését kívánta hangsúlyozni. Az értékes, ékkővel díszített eljegyzési gyűrű ettől kezdve indult el diadalútján, és hol kisebb, hol nagyobb méretben díszítette kiváltságos jövendőbeli arák ujját. Jobb esetben nagyobbat kaptak az előkelő menyasszonyok, de azért akadtak ellenpéldák is. A valaha készített legkisebb drágaköves eljegyzési gyűrűt a kétéves Mária hercegnőnek készítették, aki 1518-ban kötött távházasságot a francia trónörökössel.

Az évszázadok folyamán persze nem csak különböző nagyságú gyémánttal, hanem sokféle foglalattal is készítették a szerelmi zálogot, így ezüstből, platinából, fehér- és sárgaaranyból, vagy ezek ötvözetéből. Az óriási skálán mozgó ékkőválasztéknak köszönhetően számos fantáziadús darab készült az évszázadok során a kiválasztott hölgyek elkápráztatására.

A 20. század óriási áttörést hozott a jegygyűrűk világában is, hiszen a technikai fejlődésnek és a médiának köszönhetően széles körben is tudomást szerezhettek az emberek egy-egy sztár, vagy arisztokrata egyedülállóan drága, illetve páratlanul szép jegygyűrűjéről. Az újságok társasági rovatai és az egyre terjedő tévécsatornák csak úgy ontották magukból a hírességek eljegyezésének történetét és egyéb izgalmas részletet, így a jegygyűrű értékét és további fontos tudnivalókat. Így nem csoda, hogy a tájékozottabb hölgyek kívülről fújták a hírességek, gazdagok, vagy előkelők eljegyzési gyűrűinek adatait, amelyek közül a legpazarabbakat mi is bemutatjuk.

Jacqueline Bouvier 1953-ban kelt egybe John Fitzgerald Kennedyvel, a későbbi amerikai elnökkel, aki menyasszonyát a Van Cleef & Arpels ékszerészet által készített eljegyzési gyűrűvel lepte meg. Az ékszert egy pompás 2,88 karát súlyú gyémánt és egy 2,84 karátnyi smaragd díszítette.

Kate Hudsonnak szerencsét hozott gyűrűje

Marilyn Monroe egyik leghíresebb eljegyzési ajándékát Joe DiMaggiótól kapta 1954-ben. A szerelmes férfi választása egy platinagyűrűre esett, amelyet körben 35 téglalap alakú gyémánt díszített. A káprázatos ékszer jóval a sztár halála után, közel 780 ezer dollárért akadt új gazdára egy aukción. Legalább ekkora publicitást kapott a monacói Rainier herceg által vásárolt eljegyzési gyűrű, amellyel a hollywoodi színésznőt, Grace Kellyt ajándékozta meg az 1955-ös lánykérés alkalmával. A smaragd csiszolással készült ékszer 12 karát súlyú volt.

Elizabeth Taylor kétségtelenül sok eljegyzési gyűrűt kapott, hiszen az ünnepelt díva számos gazdag férjet is elfogyasztott, köztük Conrad Hiltont, Michael Wildinget, Michaelt és Toddot is. A legismertebb gyémántgyűrűjét mégis élete szerelmétől, Richard Burtontől kapta. A gyönyörű színésznőt ötödik férje egy smaragddal és gyémánttal ékesített gyűrűvel lepte meg, igaz a későbbiekben is bőven ellátta értékes ékszerekkel, köztük tiarákkal, nyakláncokkal, fülbevalókkal, valamint egy szív alakú sárga gyémánttal, amelyet a Taj Mahal építtetője, Jahan sah 1621-ben ajándékozott feleségének, Mumtaz Mahalnak.

Elvis Presley szerelmi életét szintén nagy közfigyelem övezte. A menyasszonyának, Priscillának 1966-ban ajándékozott eljegyzési gyűrű mását a mai napig sok jövendőbeli ara kéri szerelmétől. Az eredeti 3,5 karát súlyú ékszert 21 kisebb gyémánt díszíti. Diana hercegnő eljegyzési gyűrűjét egy 18 karát súlyú ovális, kék zafír, valamint körben tizennégy gyémánt ékesítette.

A régi nagy sztárok eljegyzését és gyűrűiket övező közérdeklődés az utóbbi időben sem csökkent. Óriási figyelem övezi továbbra is a hírességek magánélete mellett a szerelmüket megpecsételő eljegyzési gyűrűket, bár mára nem csupán annak szépségére, valamint értékére kíváncsi a közvélemény, hanem az is számít, melyik neves ékszerészet álmodta meg az ékszert. Reese Witherspoon és Kate Hudson gyémánt eljegyzési gyűrűit például Neil Lane ékszerdizájner, míg Ashley Juddét nem más, mint a híres Martin Katz tervezte. Hollywood berkeiben szintén nagy népszerűségnek örvend Louis Glick és a Tiffany & Co ékszerészet neve, akik sztárok egész sorának adtak el, vagy terveztek eljegyzési gyűrűket. Catherine Zeta-Jones ezzel szemben egy antik, 2 millió dollárt érő gyémántgyűrűt kapott Michael Douglastól eljegyzésükkor, amelynek súlya kereken 10 karát volt.

Paris Hilton a vőlegényével szakított, a gyűrűket megtartotta
A nők persze előszeretettel borzonganak egy-egy társuk, vagy akár a média tálalta sztárok eljegyzési gyűrűinek olykor döbbenetes értékén, míg párjuknak jut az a csöppet sem felemelő feladat, hogy hallgassák szívük hölgyének sóhajtozásait és az azokat kísérő keserű megjegyzéseket. Azt persze nem ártana észben tartani, hogy arra még a jegygyűrű dollármilliós értéke sem jelenthet garanciát, hogy az adott pár szerelme örökké tart majd. Nem egy ilyen ékszer érte már meg tulajdonosa kapcsolatának szomorú végét, igaz a szakítás ellenére csak ritkán kerülnek vissza az ajándékozó, egykor hősszerelmes férfihoz.

Elég csupán néhány, a közelmúltban történt példát felhoznunk, így Sharon Stone-t, aki bár méregdrága, három 3,5 karát súlyú gyémánttal díszített eljegyzési gyűrűt kapott későbbi férjétől, Phil Bronsteintől, mégis elváltak. Jennifer Lopezt szintén pazar eljegyzési gyűrűvel lepte meg Ben Afflack, ám a frigy ennek ellenére végül mégis elmaradt. Paris Hilton esete még ennél is tanulságosabb. Az amúgy is dúsgazdag Hilton-örökös röpke néhány hónap alatt lett két eljegyzési gyűrűvel gazdagabb és egy vőlegénnyel szegényebb. Egy görög hajómágnás fia, Paris Latsis ugyanis egy 5 millió dolláros, 24 karát súlyú gyémántgyűrűvel kérte meg azonos keresztnevű szerelme kezét, de mivel az kifogásolta a kanárisárga ékszer színét, kapott mellé egy másik 2,1 millió dolláros, fehérgyémánt darabot is. A gáláns fiúval később Paris Hilton szakított, a gyűrűket azonban megtartotta emlékbe.

Deluxe Magazin

Korábban:

2006 legértékesebb női ékszerei

Milliós virágok Anyák napjára

Nőnapi luxusajándékok

Valentin-napi ajándékötletek a szebbik nemnek

Ajándékok gyémántárban

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5