Sportóra a sebesség megszállottjainak

Címkék: óra, sport, kreáció

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A rali sportág ismerői jól tudják: a versenyben a gyorsaság mellett a másik legfontosabb dolog a pontosság. Hogy egy magyar raliversenyző karján aktuális futamai közben, valamint a hétköznapokban milyen óra mutatja az eltelt másodperceket, Ifjabb Tóth János hétszeres magyar bajnoktól kérdeztük meg.

Ifjabb Tóth János választása a Seiko óragyár egyik kiválóságára esett. A választott modell a Sportura Kinetic Chronograph karóra. "A Seiko nyakig van az autósportban, és itt nem csak a Forma-1-ről kell beszélni, hanem bizony a magyar raliról is, hiszen 2006-ban a hét futamból négyen, például a Szombathely ralin a japán gyár óráival mérik az időeredményeket" - mondta a Peugeot 307 WRC pilótája.

A Sportura kollekciót kifejezetten a motorsport-kedvelők számára tervezték úgy, hogy minden apró részlet maximálisan szolgálja a sebesség és az eredményesség megszállottjait.

A karóra a mára legendássá váló Kinetic szerkezettel készül, amely a svájci gyártókat is megihlette az autokvarc szerkezetek elkészítésére. A Seiko Kinetic kalibere - az automata szerkezetekhez hasonlóan - a kéz mozgását felhasználva egy rotor segítségével 5 hónapos járástartalékot képes felhalmozni. A szerkezet nagy előnye, hogy a kvarcórák pontosságával, azonban elem használata nélkül végzi munkáját.

A modell tükröződésmentes zafírüvege alatt lévő, határozottan sportos számlapon könnyedén leolvasható minden információ. A 6-osnál elhelyezett kis segédszámlapon decentralizált módon követhető a pontos idő, míg a másodperc kijelzése a számlap felső szegmensében történik. A stopperfunkció mutatói feltűnő narancssárga színűek.

A pontos időhöz tartozó másodpercmutató mellett egy legyező alakú segédszámlapon retrográd módon jelzi ki az óra az időmérés már eltelt 45 percét. A karóra 100 méterig vízálló acél tokban, tömör acél csattal vagy narancssárgával varrott speciális szíjjal kerül forgalomba.

Forrás: Órák Világa

Deluxe Magazin

Korábban:

Karórák a Forma-1-ben

Újjászületett a francia pilótaóra

Agresszív óra Maserati-tulajdonosoknak

Breitling órák földön, vízen, levegőben

A pilóták órája

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5