Sévres-i porcelánba öntötték Benjamin Franklint

Címkék: porcelán, Benjamin Franklin, műkincs

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A világ egyik legfinomabb porcelánjából készítenek mellszobrokat Benjamin Franklinről. A 18. századi formatervezés alapján készült sévres-i porcelán alkotások 5400 dollárért vásárolhatók meg.

Egy világhírű francia porcelánmárka és az amerikai történelem egyik legjelentősebb alakjának egyesítésével született meg egy különleges mellszoborsorozat. A Benjamin Franklint ábrázoló alkotások egy 18. századi terv alapján készültek el és a méltán ünnepelt Manufacture National de Sévres műhelyéből kerültek ki. A szobrok biscuit porcelánból készültek, amely nem csupán kivételesen sima, fényes felületet biztosít, hanem egyben márványszerű hatást is kelt. A Benjamin Franklin mellszobrokat rangjukhoz méltóan kék, kézzel festett és arannyal díszített "piedesztálra" emelték a gyártók.

A Függetlenségi Nyilatkozat előkészítése után, 1776-ban Benjamin Franklin Franciaországba utazott, hogy anyagi támogatást szerezzen fiatal országának XVI. Lajos királytól és a francia kormánytól. A társasági körökben hihetetlen népszerűségnek örvendő Franklin csupán 9 évvel később, 1785-ben tért vissza hazájába.

Ezen évek alatt született meg a mai porcelánszobrok elődje, amelyet Jean-Antoine Houdon készített el 1779-ben. A művész számos Franklin-szobrot alkotott, különböző anyagból, ezek közül az egyik - egy 1778-as márvány portré - a New York-i Metropolitan Museum of Artban, míg egy másik a párizsi Louvre gyűjteményében található. A Houdon terve alapján, Sévres-i porcelánból készített Benjamin Franklint ábrázoló kis, 33 centiméteres mellszobrok ára meglehetősen magas, darabonként 5400 dollárt, vagyis közel 2 millió forintot kóstálnak.

Deluxe Magazin

Korábban:

A koppintott Sévres-i porcelán

A királyok porcelánmárkája

Lopott receptből világmárka

A fehér arany kultusza

Porcelánok és ékszerek milliókért

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5