Az arab térségben nyit múzeumot a Guggenheim alapítvány

Címkék: múzeum, műkincs, Dubaj

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Újabb múzeum megnyitását tervezi a világ egyik leggazdagabb modern, és kortárs művészeti örökségét gondozó Guggenheim Foundation. Az alapítvány a New York-i, bilbaói, berlini, velencei és Las Vegas-i múzeumok után, az eddigi legnagyobb művészeti központ megépítésébe kezd bele az Egyesült Arab Emirátusokban.

Forrás: EPA
A Bilbao Guggenheim
A Guggenheim Foundation várhatóan minden eddigi beruházásán túltesz a most tervbe vett, Egyesült Arab Emirátusok-beli terjeszkedésével. Az alapítvány világszerte több múzeummal rendelkezik, így New Yorkban, Bilbaóban, Berlinben, Velencében és Las Vegasban is, ám az intézmény most újabb nagy fába vágta fejszéjét. A világ egyik leggazdagabb modern, és kortárs művészeti örökségét gondozó Guggenheim Foundation a tervek szerint az Emirátusok fővárosában, Abu Dhabiban építteti meg legújabb múzeumát, amely méretét tekintve nem csak nagyobb és jelentősebb lesz az eddigieknél, hanem az arab térség egyetlen kortárs múzeuma is lesz egyben.

A Guggenheim Abu Dhabi megtervezését, arra a Frank Gehry-re bízták, aki a spanyolországi Bilbao Guggenheim épületét is megálmodta. A 30 ezer négyzetméter alapterületű múzeumot várhatóan 2011-ben nyitják majd meg a nagyközönség számára. A hamarosan kezdődő építkezést azon a Saadiyat-szigeten kezdik meg, amelyet a kormány a város kulturális központjává kíván fejleszteni. A Guggenheim Abu Dhabi a főváros első kortárs művészetet bemutató intézménye lesz, és Mohammed bin Zayed Al Nahyan sejk igen erős támogatását élvezi. Abu Dhabi sejkjének nem titkolt szándéka, hogy az eddig olajáról és turizmusáról híres térség kulturális szempontból is vonzó célponttá váljon.

Deluxe Magazin

Korábban:

A művészetek amerikai szeretője

Kortárs képek kavalkádja

Luxusinvázió Dubaiban

Dubai ismét elkápráztatja luxusával a világot

Kaviárfarmot nyitnak Abu Dhabiban

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5