Lebegő ágy egy luxusvilla áráért

Címkék: ágy, kreáció, divat, luxusvilla

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Bemutatta lebegő ágyát a Universe Architecture, amellyel a holland tervezőiroda megvalósította - méghozzá igen borsos áron - a milliomosok egyik rég dédelgetett álmát. A mágneses térben levitáló monolit világpremierje ezért nem véletlenül a Millionaire Fair kiállításon volt.

Hat évi kísérletezés után sikerült csak megalkotnia Janjaap Ruijssenaars holland tervezőnek a lebegő ágyat, amellyel megfordította a szobákban megszokott rendet: a hagyományos bútordarabok ugyanis a földön állnak, a mágneses változat pedig attól elrugaszkodva a mennyezet felé közelítene. Ebben négy vékony huzal gátolja meg, amelyek alig észrevehető módon rögzítik a tárgyat a négy saroknál a szoba egy-egy távolabbi pontjához. A 2001: Spaed Oddity névre keresztelt alkotást egyébként semmi sem köti a padlóhoz, a lábak helyén csak 40 centiméter vastagságú levegőréteg van. Ebben a magasságban 900 kilogrammos terhelést bír el, ami még a hagyományos felépítésű asztaloknál vagy ágyaknál sem rossz tulajdonság.

A lebegő tárgyat négy huzal stabilizálja

A 33 éves designer és csapata, a Universe Architecture többek közt a Bakker Magnetics nevű céggel együtt készítette el a lebegő objektumot. A működési elv egyszerű: a padlóban és magában a fekete téglatestben egyaránt neodímium mágnes van, a taszítóerőt a huzalok tartják kordában. A tárgy természetesen multifunkcionális: lehet használni ágyként, asztalként, prezentációs panelként vagy akár egy nagyobb pavilon alapzataként, tekintettel a 900 kilogrammos teherbírásra.

A monolit kicsinyített mása

A 2001: Spaed Oddity-t persze nem véletlenül emlegeti Janjaap Ruijssenaars monolitként, ezzel utal Stanley Kubrick 2001: Űrodüsszeia (2001: A Space Odyssey) című filmjére, amelyből a fiatal tervező az asztal alakját kölcsönözte. Az 1968-as sci-fiben a monolit az értelmes létezés metaforájaként szerepelt, amint azt Ruijssenaars kommentálta a 2006 júniusában tartott bemutatón. A különleges, lebegő fekete tárgyat a Millionaire Fairen, a belgiumi Kortrijkban tartott vásáron állították ki a meglehetősen szűk közönség előtt. A lebegő monolitot két méretben lehet kapni: a kicsinek 115 ezer euró, vagyis több mint 32 millió forint az ára, a nagyot pedig 1,2 millió euróért, azaz közel 340 millió forintért vihetjük haza.

Deluxe Magazin

Korábban:

Kiállították Magyarország legdrágább szőnyegét

A tíz legcsábítóbb luxusnapágy

Világszerte nő a milliomosok száma

Luxusnyugágyak a tengerparton

A moszkvai Millionaire Faire

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5