Gazdagok hiúságának ára

Címkék: vagyon, divat, plasztika, sztár, Michael Jackson

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Sütő Emese

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A gazdagok társadalmában nem ritka, hogy egyesek olyan gyakorisággal járnak plasztikai sebészhez, mint más halandó ember fodrászhoz. A sorozatos szépészeti beavatkozásoknak legtöbbször sem vagyonuk, sem pedig jó ízlésük nem szab gátat, elég, ha a legismertebb példákra, Michael Jacksonra vagy akár Silvester Stallone édesanyjára gondolnunk.Tekintse meg galériánkat!

Kevesen viselik jól a másságot, hiszen a különbözőség csak akkor előny, ha szebbek és okosabbak az átlagnál. A kevésbé jó adottságok ma már nem jelentenek gondot, főleg ha milliók állnak rendelkezésre az esztétikai műtétek elvégzésére. Bár sokszor indokoltnak tűnhet egy-egy korrekciós műtét elvégzése, a korlátlan anyagi lehetőségeknek és a torz önképnek köszönhetően olykor esztelen testfaragásba csap át a kezdeti "kis igazítás". Míg ezeknek az átalakításoknak az ára egy halandó számára szinte őrületesen magasnak tűnik, hollywoodi vagy a gazdag elit mércéjével inkább csak csekélység.

Igaz, a méregdrága luxusutak, hajnalig tartó elegáns estélyek, a prominens baráti kör és a csillogó életforma sokszor irigylésre méltóak, azonban a túlzásba vitt korrekciós műtétek, természetellenesre felfújt ajkak, már inkább taszítónak hathatnak. A leghíresebb, a hiúság áldozataiként ismert gazdagok között olyan nagy neveket fedezhetünk fel, mint Scott Alexander, Victoria Beckham, Donatella Versace, Melanie Griffith, Cher, Demi Moore, Jackie Stallone és Michael Jackson. A lista persze meglehetősen hosszú lehet, de az biztos, hogy a szebbé válás sem nőket, sem pedig férfiakat nem hagy hidegen. Akad, akiknek a drága beavatkozások előnyükre vált, de van olyan is, akit a sorozatos műtétek szinte teljesen eltorzítottak.

Az egyik leghíresebb példa erre Jackie Stallone, akinek arca a rengeteg plasztikai műtéttől, szájfeltöltéstől, ráncfelvarrástól egészen maszkszerűvé vált. A világhírű színész édesanyja dollár százezreket költött el a számos beavatkozásra, amivel csupán annyit ért el, hogy sokak számára ő az egyik legnagyobb ellenérv a plasztikai sebészetre, mint iparágra. A szinte élő karikatúrának tűnő hölgy nem az egyetlen, aki pénzét fölöslegesen pazarolta. Donatella Versacénak, a lelőtt divatmogul húgának ugyancsak zavaros fogalmai lehetnek a szépségről, hiszen egy vagyont áldozott plasztikai műtétekre, sikertelenül. A Gianni Versace birodalmát igazgató, mesterséges szőkeség többször műtette meg orrát, zsírleszívást végeztetett, rendszeresen jár szilikonnal feltöltetni ajkát, amivel csupán annyit ért el, hogy Jackie Stallonéhoz hasonlóan, sikeresen riogathatná az amerikai gyerekeket halloweenkor.

Michael Jackson nem is emlékeztet egykori önnmagára

De, hogy a szépség hímnemű megszállottjait se hagyjuk ki a felsorolásból, tegyünk említést Michael Jacksonról, akinek műtétei, habár annak idején a lehető legnagyobb titokban zajlottak, annál feltűnőbb eredményt hoztak. A botrányos életű énekes egészen fiatal korában kezdte el lépésről-lépésre átváltoztatni magát, mígnem teljesen felismerhetetlen lett eredeti külsejéhez képest. A számtalan beavatkozás közül az orrműtétek hozták a legijesztőbb eredményt. A sztár egyik plasztikai sebésze később azt nyilatkozta, ő maga már tiltakozott a további műtétek elvégzése ellen, de az arc-, száj- és orrkorrekción átesett énekes hajthatatlan volt.

A Nagy-Britannia leghiúbb emberének tartott Scott Alexander, ha nem is ilyen végzetes módon, de szintén elkötelezte magát a mesterséges szépészeti beavatkozások mellett. Az önimádó milliárdos manchesteri penthouse-át egyik falát teljes egészében saját portréja díszíti, amely potom 19 ezer dollárba (mintegy 4 millió 200 ezer forint) került. Alexander azt vallja, az üzleti életben sokkal sikeresebb lehet előnyös külsővel, ezért bármekkora összeget hajlandó feláldozni. Csak a naponta kétszer magába injekciózott öregedés elleni növekedési hormonok évi 190 ezer dollárjába (közel 42 millió forint) kerülnek, de a brit milliomos szerint ez igazán kitűnő befektetés, hiszen "elvileg" 140 éves koráig is élhet ennek köszönhetően. Alexander az arcfiatalító Botox-kúráért 3700 dollárt (több mint 800 ezer forint) fizet, a nem beszélve a legfinomabb japán porcelánból, körülbelül 100 ezer dollárért (közel 22 millió forint) készítettet új fogsoráról és a havi 30 ezer dolláros (körülbelül 6,6 millió forint) ruhavásárlásokról. A férfi saját bevallása szerint idáig közel egymillió dollárt költött külsejének előnyösebbre formálására.

Victoria Beckham megfelelési kényszerrel küzd

A szintén angol Victoria Beckham legalább ennyire elszántan küzd a szebb külsőért és az évek ellen. A világhírű focistafeleség közismerten a legrosszabbul sikerült mellimplantátumokkal rendelkezett, amelyet az első, 20 ezer dolláros (mintegy 4,4 millió forint) műtét után állítólag még háromszor korrigáltatott. Az állandó diétájának köszönhetően csontsovány Victoria emellett 20 ezer dollárért (körülbelül 4,4 millió forint) csináltatott új fogsort, a legkiválóbb minőségű emberi haj felvarrása pedig évente átlagosan 46 ezer dollárjába (több mint 10,1 millió forint) kerül az egykori Spice Girlnek. David Beckham neje további 920 (körülbelül 200 ezer forint) dollárt költ alkalmanként Botox-injekcióra és félévente mintegy 1100-at (közel 250 ezer forint) szilikonos szájfeltöltésre.

Ozzy Osbourne felesége, bár ugyancsak több beavatkozást végeztetett, valóban indokoltnak tartotta ezeket. Sharon Osbourne összesen 220 ezer dollárt (több mint 48,3 millió forint) költött plasztikai műtétekre, és azt állítja, minden egyes forint megérte, hiszen nem vitte túlzásba, csupán a drasztikus fogyását követő kirívó testi hibáit korrigáltatta. "Olyan lett a mellem, amilyennel jobb esetben csak a National Geographic képein találkozik az ember" - nyilatkozta a brit rocker felesége, aki a mell-, arc- és szemöldökfelvarrás után egy sor egyéb műtétnek is alávetette magát, így például számos testrészén végeztek zsírleszívást és implantátumot ültettek a fenekébe.

Demi Moore-on látszik az eredmény

Demi Moore a jól sikerült esztétikai műtétek egyik mintapéldányának számít, bár kétségtelen, némileg azért ő is túlzásba esett. A színésznő, becslések szerint körülbelül 370 ezer dollárnyi (közel 81,3 millió forint) összeget fizetett azért, hogy megállítsa az időt, legalábbis a teste számára. A hatalmas összegben olyan kozmetikai műtétek szerepeltek, mint számos testrészt érintő zsírleszívás, arcfelvarrás és mellkorrekció is.

Deluxe Magazin

Korábban:

Utazási klubok milliomosoknak

Milliókat hozó sztárnevek

Christie's: gazdagok és szépek találkozása

A tíz leggazdagabb fiatal sztár

Rekordot ért el a milliomosok száma

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5