Toszkána a sztárok kedvelt búvóhelye

Címkék: sztár, Naomi Campbell, ingatlan, Toszkána

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A tehetősek társadalmának nyugalomra vágyó tagjai előszeretettel veszik útjukat Olaszország egyik vadregényes, hangulatos régiója, Toszkána felé. Nem ritka azonban az sem, hogy az ide látogató sztárok, köztük Sting és Naomi Campbell is, beleszeretnek a környékbe és ingatlanvásárlásra adják fejüket.Tekintse meg galériánkat!

Gazdag élményáradatra számíthat minden Toszkánába látogató, hiszen az idillikus olasz régió a szőlőskertek, olívaligetek, kézműves műhelyek, helyi ételek kavalkádjával elvarázsolja az ide érkező turistákat. Toszkána lejtős dombjain megbújva igazi, hamisítatlan hangulatot árasztó kis falvakat találhatunk, ahol úgy folyik az élet, mintha már legalábbis száz éve megállt volna az idő kereke. A mesterek (mozaikkészítők, cipészek, kerámiafestők, rézművesek) itt maguk készítik és árulják is műhelyeikben portékáikat, a sikátorok eldugott kis éttermeiben pedig igazi házias kosztot kínálnak a betérőknek. A romantikus dombos környék, amely számos nagy írót és festőt ihletett már meg, ugyanakkor az egyszeri utazó mellett a vidéki varázsra fogékony tehetőseket is nagy számban vonzza.

A világ szeme elől elrejtett kis falvak, távol a világ zajától, nem csak a magánszféra biztosítására alkalmasak, hanem számos élményt, felfedeznivalót is kínálnak. Csak az utóbbi időkben olyan prominens vendégek választották a gyönyörű régió kiadó luxusvilláinak egyikét, mint a milliárdos Rupert Murdoch, Madonna, Dustin Hoffman, Richard Gere, George Clooney, Michael Douglas és Cathrine Zeta Jones. A politika kiemelkedő személyei szintén kitűnő úti célnak tarthatják Toszkánát, hiszen a közelmúltban Tony Blair, Bill és Hilary Clinton, valamint az Egyesült Államok First Ladyje, Laura Bush is megfordult itt.

A környékbeli lakók megélhetési forrását elsősorban a gazdagok jelentik, s ezért számos szolgáltatót találhatunk, akik kifejezetten az ő igényeik kielégítésére szakosodtak. A rengeteg luxusvillát és exkluzív birtokot közvetítő utazási- és ingatlaniroda évek óta csak növekvő vásárlói tábort hivatott kiszolgálni. Gyakran már csak a "milliomosok játszótereként" emlegetett Toszkánában elsősorban karácsony és nyár környékén emelkedik az egy négyzetméterre eső hírességek és gazdagok száma, akik közül sokan lehetőség szerint igyekeznek elbújni a zaklató tekintetek elől. Nem kétséges, hogy kitűnően érzik magukat a dombok között elszórtan fekvő falvakban, ahol csak a legritkább esetben bukkannak fel paparazzik.

A sztárok körében népszerűek a luxusbirtokok

A helyi specialitásokat kínáló, egyszerű, hangulatos éttermek falai gyakran olyan hírességek ajánlásaival díszítettek, mint Bruce Springsteen vagy éppen Dustin Hoffman. Jack Nicholson annyira kedveli a toszkán konyhát, hogy egyik kedvenc kifőzdéjében olasz nyelven írt személyes hangvételű levelet is hagyott a tulajdonosnak és egyben jó barátjának, amely így szólt: Kedves Dario! Míg Amerika egyre inkább az absztinensek, a vegetáriánusok és a puritánok országa, én egyre inkább kedvelem a vörös bort, a húst és a szép nőket. Szeretettel, Jack Nicholson.

Forrás: EPA
Keanu Reeves is vásárolt ingatlant a régióban

A varázslatos vidéken való kikapcsolódás sok nyaralónál nem múlik el nyomtalanul, hiszen meglehetősen gyakori, hogy a hazatérő milliomosok, tehetős hírességek birtokot, villát vásárolnak a környéken. Olyan sztárok rendelkeznek ingatlannal Toszkánában, mint Sting, Naomi Campbell, Keanu Reeves, és természetesen Frances Mayes, A napsütötte Toszkána című világhírű könyv írója is.

Deluxe Magazin

Korábban:

A sztárnyaralók fővárosa

Utazási klubok milliomosoknak

Elkelt a világ két legdrágább nyaralása

Gasztronómiai túra Toszkánában

A toszkán borok titka

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5