Terabájtos HD DVD-írót gyártott a Toshiba

Címkék: Toshiba, DVD, high-tech

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Toshiba legújabb készüléke egyszerre két különlegességgel szolgál: egyfelől elérte merevlemezével az egy terabájtos határt, másfelől pedig nagyfelbontású DVD-k írására is képes.

A Toshiba az RD-A1 névre keresztelt készülékével a világ első olyan digitális videofelvevőjét mutatta be, amely merevlemezre és nagyfelbontású (HD) DVD-kre egyaránt képes adatot rögzíteni. Előbbinek egy terabájtos kapacitása révén 130 órányi nagyfelbontású filmet lehet rögzíteni a gépen. Egy egyrétegű, 15 gigabájtos lemezre szűk két órányi film fér rá a 17 megabit/szekundumos nagyfelbontás esetében, míg a kétrétegű HD DVD-re már ennek pontosan a kétszeresét, 230 percet rögzíthetünk. Ha DVD minőségben rögzítenénk filmeket a merevlemezre, közel 1800 órányi műsort vehetnénk fel az asztali készülékkel.

A nagyfelbontású formátumok mellett a hagyományos DVD-ket (DVD-RAM, DVD-RW, DVD-R és DVD-R DL) is lejátssza, illetőleg írja a készülék, viszont a DVD+R/RW médiumok kimaradtak a támogatott formátumok listájából.

Az RD-A1 két TV-tunerrel rendelkezik: az egyiket a nagyfelbontású tévézésre, a másikat a hagyományosra fejlesztette ki. A digitális jelvétel történhet földfelszínen és szatelittel, sőt, a készülék arra is képes, hogy a hagyományos felvétellel egyidejűleg nagyfelbontású műsort rögzítsünk.

Toshiba RD-A1

Az integrált videóvágóval kikereshetünk tetszőlegesen egy képet és szerkeszthetjük is. A gyártó az RD-A1-et emellett kibővítette az Anchor Bay Technologies egy scalerével, amely lehetővé teszi, hogy az 1080p-nél kisebb felbontású videókat ebben a minőségben lehessen lejátszani.

Nem is lenne 21. századi a készülék, ha nem lehetne hálózathoz csatlakoztatni. A HD DVD-író az internetnek minden formájával kompatibilis, s médiaszerverként az Etherneten vagy DLNA-támogatás révén pedig más hálózatképes készülékekkel is tud kommunikálni.

A gyártó tervei szerint készülék egyelőre csak Japánban kerül forgalomba július közepén, ára pedig bő 750 ezer forintot érő jen lesz.

Deluxe Magazin

Korábban:

Nem kellenek a DVD utódai

200 gigás Blu-ray lemezzel rukkolt elő a TDK

Csapássorozat a Blu-ray lemezekre

Hibrid békekötés a Blu-Ray és a HD-DVD háborújában

High-tech örökösödési háborúk

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5