Nem kellenek a DVD utódai

Címkék: high-tech, DVD

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Egy felmérés szerint elenyésző az érdeklődés a DVD utódai iránt még az új technológiákra fogékony vásárlók körében, így a fogyasztói hangulat még rosszabbá teheti a HD DVD és a Blu-Ray technológiák piacra kerülésének körülményeit.

Bizonytalanság a high-tech piacon

Kivárják a vásárlók a HD DVD és a Blu-Ray utódlási harcának végét, s csak egy bizonyos idő eltelte után költenének a DVD utódjaira, legalábbis azon felmérés szerint, amelyet a Hitflip nevű médiaportál készíttetett. A viszonylagosan kicsinek nevezhető kereskedelmi cég ezzel olyan közvélekedést fogalmazott meg, amely már hosszabb ideje érezhető volt a high-tech iránt érdeklődők körében.

Az 500 megkérdezett 70 százaléka a felmérés során úgy nyilatkozott, hogy az új technikákat nem, vagy valószínűleg nem fogja használni. Ez azért is figyelemre méltó vélekedés a felmérés készítői szerint, mert megkérdezettjeik körébe túlnyomórészt a technika iránt érdeklődő vásárlók tartoznak, akik átlag feletti figyelemmel kísérik az új termékek megjelenését. Mintegy 20 százalék volt azok aránya, akik úgy vélekednek, hogy csak akkor vásárolnak új médiumokat, amikor már eldőlt, hogy a HD DVD vagy a Blu-Ray lesz a DVD utódja - olvasható a német rfe (Radio, Fernsehen, Elektronik) című szaklap oldalán.

A DVD-k forgalma az utód kinevezésétől függően folyamatosan, összesen 20 százalékkal csökken 2010-ig az amerikai Adams Media Research szerint. A kutatóintézet szerint a DVD-eladások növekedése ez év végéig csak 2 százalék lesz, ami a lassulás egyértelmű jele.

Megjelenések

Mindeközben a kéklézeres lemezek egyik úttörője, a Samsung megerősítette, hogy a BD-P1000 jelű Blu-Ray lejátszóját június végén dobja piacra az Egyesült Államokban. A hírek szerint az európai vásárlóknak ugyanerre a karácsonyi időszakig kell várniuk.

A nagyfelbontású DVD-k táborában a Toshiba jelentette be a minap, hogy július 14-én piacra dobja a világ első HD DVD-íróját. A készülék ára a Reuters hírügynökség közlése szerint 398 ezer jen (768 ezer forint) lesz.

Deluxe Magazin

Korábban:

200 gigás Blu-ray lemezzel rukkolt elő a TDK

Csapássorozat a Blu-ray lemezekre

High-tech örökösödési háborúk

Hibrid békekötés a Blu-Ray és a HD-DVD háborújában

Bemutatták a Sony Blu-ray lejátszóját

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5