Rekordösszegért elkelt amerikai zászlók

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Négy különleges, amerikai függetlenségi háborúból származó lobogót bocsátottak licitálásra az Egyesült Államokban. A New York-i Sotheby’s aukcióján a ritka zászlókért közel 17,4 millió dollárt, vagyis 3 milliárd 800 ezer forintot fizetett egy névtelenségbe burkolózó vásárló.

Eddig családi tulajdonban volt
A Sotheby's aukciósháznál kalapács alá kerülő zászlóritkaságokat még 1780-ban szerezte meg egy huszonnégy éves, Tarleton nevű brit tiszt. A férfi egyik egyenes ági leszármazottja úgy döntött, túlad az értékes, óriási történelmi jelentőséggel bíró lobogókon.

A múlt heti New York-i árverésen végül 17,4 millió dollárért, azaz 3 milliárd 800 ezer forintért vásárolta meg az értékes licitálási tételeket egy névtelenséget kérő vásárló, aki ajánlatát telefonon keresztül tette. A licitálás hihetetlen sikert jelentett, hiszen azt megelőzően körülbelül 4 és 10 millió dollár, vagyis körülbelül 870 millió és 2,2 milliárd forint közötti bevételt vártak a ritka relikviákért.

A szokatlanul magas ár a Sotheby's alelnöke, David Redden szerint nem meglepő, tekintve, hogy a függetlenségi háború során ezen lobogók voltak az ellenség elsődleges célpontjai, hiszen a győzelem jelképeinek tekintették őket. A zászlóvivők éppen ezért gyakran sebesültek meg súlyosan, vagy haltak hősi halált, feláldozva magukat a szent jelképek védelme érdekében. Az alelnök hozzátette, a zászlók amellett, hogy inspirálóak, ablakot nyitnak az ország megszületésére is.

Jelenleg mintegy harminc, az amerikai függetlenségi háborúból fennmaradt lobogóról tudnak a szakértők. Ezeket, a most aukcióra bocsátott négy zászlótól eltekintve, nagyrészt múzeumokban, vagy egyéb intézményi kollekciókban őrzik. Míg legtöbbjük szinte foszlányokban van, addig a most elkelt lobogók kitűnő állapotúak.

Deluxe Magazin

Korábban:

Szétkapkodták Margit hercegnő hagyatékát

90 millióért kelt az egyik legkedveltebb magyar kép

Csillagászati összegért adtak el egy hegedűt

Milliókért kelt el a kétszáz éves érmeritkaság

Dollármilliókra biztosították Amerika első aranypénzét

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5