Vulcain, ébresztő az órák világában

Címkék: Vulcain, óra, luxus, információ

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A svájci Vulcain óramanufaktúra, jóllehet közel 150 éves múltra tekint vissza, csak a 20. században vonta magára nemzetközi szinten is a figyelmet. A luxusóragyártó cég ugyanis 1947-ben bemutatott egy minden addiginál megbízhatóbb ébresztőkarórát, amely valóságos mérföldkőnek számított az időmérő eszközök történetében.

A Vulcain manufaktúrát családi vállalkozásként alapította 1858-ban Maurice Ditisheim. A cég hamarosan széles körű elismerést szerzett, az 1889-es párizsi világkiállításon pedig egy bronzérmet is kiérdemelt óráival. A sikerek innentől folyamatosan jöttek, hiszen majd négy év múlva már a chicagói, 1929-ben pedig a bercelónai világkiállítás nagydíját
hozhatta el a Vulcain.

Virágzása mégis egyértelműen a múlt század közepe felére tehető, ekkor sikerült ugyanis a Vulcain manufaktúrának egy megbízhatóan, hosszan tartó berregéssel ébresztő karórát bemutatnia 1947-ben. A siker elsöprő volt, ami érthető is, hiszen ez volt az első ébresztős karóra, amely valóban megfelelt funkciójának. A hangosan ciripelő "jószágot"
stílszerűen Cricketnek nevezték, amely a tücsök szó angol megfelelője. Nem sokat váratott magára ezt követően az első, valóban vízálló időmérő sem. Akkoriban Robert Ditisheim gondosan megválogatott szakértőgárdát tartott maga mellett, akiknek köszönhetően 1961-ben a Vulcain előrukkolhatott a Nauticallal.

A régi-új márka mai kollekciójának gerincét a Cricket különböző változatai alkotják. A cég legfontosabb törekvései közé tartozik, hogy az korabeli Cricket szerkezetének elavult gyártóberendezéseit CAD megmunkálási technológiára állítsák át. A cég mérnökeinek fáradozását már siker koronázta, hiszen több, kisebb tökéletesítést (köztük az
incabloc ütésgátló alkalmazását és a korábbinál lényegesen jobb végkidolgozást) is bevezettek az ősváltozathoz képest. Az egykori Cricket-modellek valósághű replikáival egyelőre csak a hozzáértőket és gyűjtőket szolgálja ki a svájci Vulcain.

Könnyen választhatunk azonban a cég legújabb kollekciójából, a Vulcain Golden Voice-ból. A kollekció karóraremekeit leginkább a kifinomult klasszikus szépség jellemzi. Kétféle tokvariánsa is kapható, mégpedig a kör és a négyszögletű.

Deluxe Magazin

Korábban:

Az égben született óra

A csillagászok órája

Hindu mitológia, svájci precizitás

Agresszív óra Maserati-tulajdonosoknak

Egy kegyetlen spanyol órája

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5