Szétkapkodták Margit hercegnő hagyatékát

Címkék: Christie's, London, aukció, műkincs, rekord

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Nemrég fejeződött be az az árverés, amelyen II. Erzsébet brit királynő néhai húgának, Margit hercegnő hagyatékára licitáltak a Christie's londoni aukciósházában. Az ékszerek sé műkincsek leütési ára minden várakozást felülmúlt.

Nem egy alkalommal százszoros árakat fizettek II. Erzsébet 2002-ben elhunyt húgának, Margit hercegnőnek értéktárgyaiért a június 14-én befejeződött kétnapos árverésén. A Christie's-ben az amerikai, orosz és távol-keleti milliárdosok 890 darabért harcoltak, amelyek közt kalapács alá került hercegnő esküvői tiarája is. Az 1870-ben készített gyémántkoronáért a várt 150-200 ezer font helyett végül 926 400-at adott egy kínai milliárdos nő, ami nem egészen 370 millió forintnak felel meg.

Az árverés egyik jellemző tétele volt egy melltű, amely a 40 fontos becsült ár helyett ötezer fontért, vagyis kétmillió forintért cserélt gazdát. Ennek megfelelően az összes tárgy eladásáért remélt 3 millió helyett 12 millió fontos bevételt könyvelhetett el a Christie's.

Forrás: EPA
Az auckió egyik legkívánatosabb darabja az a fejdísz volt, amelyet Margit hercegnő viselt lakodalmán 1960-ban

Az aukción vittek mindent, és szinte mindegy volt az ár. A legdrágább hercegnői tárgy egy gyönyörű Fabergé óra volt, amely 480 millió forintnak megfelelő fontért kelt el. Egy kígyó alakú karkötőt, amelyre a ház 1000-1500 fontos előzetes árbecslést adott, 40 800 fonton (16 millió forint) ütöttek le. A hercegnő kisgyermekkori nyakláncát, amelyért a Christie's legfeljebb 1500 fontot várt, 23 ezer fontért (9,1 millió forint) vitték el.

A Christie's négy termében több mint ezren zsúfolódtak össze, az árverés előtt pedig mintegy ezer előzetes, írásos ajánlat érkezett be, és a licitbe 90 telefonvonalon lehetett kívülről bekapcsolódni. Az aukciósház szerint a jelenlévők mintegy fele jött Nagy-Britanniából, a többiek pedig a világ legkülönbözőbb sarkából érkeztek, hogy az egekig verjék az árakat.

Deluxe Magazin

Korábban:

Újabb Turner-alkotás kelt el milliókért

Megtalálták és elárverezik Schiele napraforgóit

Milliókért árverezik el Margit hercegnő hagyatékát

Csillagászati összegért adtak el egy hegedűt

Christie's: gazdagok és szépek találkozása

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5