A világ legütősebb árú whiskyjei

Címkék: párlat, whiskey, információ

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Joggal feltételezhetjük, hogy a kiváló minőségű whisky hódolói a legmagasabb fokú elvárásokkal viseltetnek az élet több területén is, de az italok területén egész biztosan. Azok kedvéért, akiknek e markáns ízű, érlelt gabonapálinkából is a legnemesebbre szomjaznak, egy kis ízelítőt nyújtunk a királyok italának legdrágábbjaiból.Tekintse meg galériánkat!

Az érlelt gabonapálinka több pusztán egy mennyei italnál. A sok évszázados múltra és hagyományokra visszatekintő nemes szesz a mai napig töretlen népszerűségnek örvend az igényes italfogyasztó, vagy inkább kortyoló társadalom körében. Az amerikai Forbes magazin felmérése alapján összeállított lista szerint számos nagy whiskymárka terméke valósággal aranyárban vásárolható meg. Persze az olykor szinte horribilisnek tűnő ár kitűnő minőséget, hosszú évek alatt összeért, gazdag ízeket ígér. A több évtizedes markáns aromák közt akad, amelyből csupán egy korty 3300 dollárba, vagyis körülbelül 708 ezer forintba kerül, bár a feledhetetlen ízélménye minden bizonnyal száz százalékban pótolja az igényes szeszfogyasztót.

Minden idők legdrágább whiskyje
Macallan Fine & Rare Collection

Készült: 1926-ban
Ára: 38 ezer dollár, azaz több mint 8,1 millió forint

A világ legdrágább és egyben legkeresettebb whiskyjét nem máshol kell keresnünk, mint a Macallan forradalmi Fine & Rare kollekciójában. Rossz hír azonban, hogy az egyedülálló, 37 darabos italgyűjteményt eladták, így soha többé nem lesz mód vásárolni belőle. A gyűjtemény legdrágábban elkelt palackja egy 60 éves ritkaság volt. A legelszántabbaknak, akiknek anyagilag is futja rá üdítő újdonság, hogy lehet még az egyedi skót whiskyből kóstolni, méghozzá az Egyesült Államokbeli Atlantic Cityben található Borgata Hotelben. A szálloda Old Homestead Steakhouse nevű éttermében könnyfakasztó áron, kortyonként 3300 dollárért, vagyis körülbelül 708 ezer forintért biztosít lehetőséget a kóstolásra.

A legdrágább megvásárolható whisky
Macallan Fine & Rare Collection

Készült: 1939-ben
Ára: 10 125 dollár, vagyis közel 2,2 millió forint

Az 1939-es ital 1979-ben került palackba, és mint negyvenéveset jelölték meg. 2002-ben az egész Macallan Fine & Rare Collectiont újrapalackozták. A Macallan leírása szerint e különleges italt tőzeg- és faaroma selymes elegye jellemzi, amelyet átjár némi tejkaramellás és gyümölccsel gazdagított íz.

A legdrágább blended (kevert) skót whisky
Chivas Regal Royal Salute

Kora: 50 év
Ára: 10 ezer dollár, azaz 2,1 millió forint

2003-ban adták ki megkoronázásának 50. évfordulójára. A maláta és fenséges Strathisla hozzáadásával készült ital elismerten gazdag és krémes karakterű. A kiváló skót whisky magas árat az is indokolja, hogy csupán 255 üveggel készült belőle.

Szakértők vizsgálják a Macallan kollekció egyik példányát

A legdrágább highland (felföldi) whisky

Glen Garioch

Készült: 1958-ban
Ára: 2600 dollár, vagyis közel 560 ezer forint

Háromhordónyi bourbon méregdrága cseppjei ezek, amelyet összesen 328 palackba préseltek. A Skócia északi részén született ital enyhe tőzeges ízvilága mellett erősen dominálnak a virág összetevők és a mély, telített fa és föld aromák.

A legdrágább Islay (skót sziget) whisky
Bruichladdich

Kora: 40 év
Ára: 2500 dollár, vagyis több mint 530 ezer forint

Valósággal ujjonghatott a világ whiskykedvelőinek társadalma, amikor a maláta szakértője, Jim McEwan átvette a beporosodott Bruichladdich szeszfőzdéjét a skóciai Islay-szigeten. Miközben arra várunk, hogy új italai beérjenek, kedvünkre kóstolhatunk olyan folyékony kincseket, mint a fent említett negyvenéves, a Bruichladdich pincéjének gazdag raktárkészletéből származó palack.

A Glenfiddich whiskyket több díjjal is kitüntették

A legdrágább Speyside (skót) whisky
Glenfiddich

Kora: 40 év
Ára: 2500 dollár, azaz több mint 530 ezer forint

A skót whisky nem hiába nyert Arany Medál-díjat és választotta meg a világ legfinomabb alap- és egyféle malátawhiskeyjének a Whiskey Magazine 2003-ban. Lassan érik be a palackban, de amint készen áll, csodálatosan mély, teljes ízekkel hódítja meg fogyasztóját. A csokoládé és mézaromákkal gazdagított ital hosszantartó száraz, füstös és egyben tőzeges ízélményt nyújt.

A legdrágább Campbeltown (skót) whisky
Springbank

Kora: 32 év
Ára: 750 dollár, vagyis körülbelül 161 ezer forint

Száz évvel ezelőtt több mint harminc pálinkafőzdéje volt a skócia Campbeltown régiónak, napjainkra ez a szám pedig sajnálatos módon kettőre olvadt. Az viszont biztató, hogy közülük az egyik igazi virágzásnak indult, kiváló minőségű és összetéveszthetetlen ízű italainak köszönhetően. A 32 évig sherrys hordókban érlelt nedű mély, telített ízeit jellegzetes, kifinomult és fűszeresen édes aromák szövik át.

A legdrágább lowland (alföldi) whisky
Auchentoshan

Kora: 32 év
Ára: 700 dollár, azaz 150 ezer forint

Szomorú tény, hogy az Auchentoshan hagyományos palackozású italai nem érdemeltek még ki különösebb figyelmet a whiskyrajongók részéről. Ám ez az egyedi külsőbe csomagolt verzió igazán kitűnő kritikákat kapott, pikáns, gyümölcsös ízvilágának és gazdag aromáinak köszönhetően.

Deluxe Magazin

Korábban:

Az írek tiltott itala

Whiskeylegenda Amerikából

A zöld sziget aranyszínű kincse

A sétáló whisky története

Jubileumi whisky királyi áron

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5