A Kreml órása

Címkék: óra, Thomas Prescher, kreáció

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Thomas Prescher neve elsősorban az óragyűjtő és hard-core órarajongó körökben ismert. A mester karórái olyan technikai megoldásokkal és olyan fantasztikus design-ötletekkel készülnek, amelyek a Kreml érdeklődését is felkeltették.

Thomas Prescher műhelyét 2002-ben alapította, a festői szépségű Twann városkában. Klasszikusnak egyáltalán nem nevezhető a mester pályája. Thomas Prescher 19 évesen állt szolgálatba a német haditengerészethez, ahol szép karriert futott be, hiszen 1991-ben tiszti rangon szerelt le. Végre alkalma adódott szenvedélye, az órakészítés gyakorlására. Prescher autodidakta módon régi órák reparálásával és tucatnyi szakkönyv tanulmányozásával elképesztő gyakorlati és elméleti tudásra tett szert. Érdekes adalék a mester kitartásához, hogy csak a romos óraszerkezetek összevásárlására több mint egy teljes évet szentelt. A felkészült órás következő lépése volt, hogy az IWC négy éves mesterkurzusára jelentkezzen. Ezt a neves iskolát három év alatt sikerült teljesítenie.

Ezután az Audemars Piguet cégnél kezdett dolgozni, ahol másfél évet töltött el. A csodálatos Luzern városban lévő Gübelin műhelyben is dolgozott a mester, ahol elsősorban igen komplikált antik órák restaurálásával foglalkozott. Gyűjtői körben igen népszerűek csodálatos órái, azonban valódi világhírnévre csak akkor tett szert, amikor 2003-ban két tengelyen mozgó tourbillon gátszerkezetes zsebórájával tagja lett a neves AHCI - a független órásmestereket tömörítő - társaságnak.

Thomas Prescher a két tengelyen mozgó tourbillon ötletét már átültette karóra kollekciójába, sőt ennek létezik egy olyan darabja is, amelynek tourbillon gátszerkezete már három tengelyen forog: ez elképesztően gyönyörű látvány.

Mint Thomas Prescher mestertől Bázelben megtudhattuk, a Kreml figyelmét a Tempus Vivendi nevű kollekció keltette fel. Az órák láttán megállapíthatjuk, hogy az orosz vezetőség nem véletlenül figyelt fel a tehetséges órásra.

A kollekció darabjai igazán egyedi modellek, amelyek a 18. század korai szakaszára repítenek vissza bennünket, hiszen akkoriban a kiváló, precíziós szerkezetek készítése mellett már az órákat látványos művészi alkotás mivoltukban is kezdték felfedezni és tisztelni.

A Tempus Vivendi kollekció darabjaira pedig feltétel nélkül illik a művészi alkotás titulus.
A koncepció lényege, hogy a kollekció modelljein az időkijelzés retrográd módon történik, vagyis a természetes ásványokból kialakított számlapokon két sáv áll rendelkezésre a percek és órák kijelzéséhez.

Az egyedi módon átalakított, automata óraszerkezeteknek hála a számlapra nemesfémből kialakított ember vagy állatfigurák kerülnek, amelyek - Thomas kreatív ötletének köszönhetően - a kezeikkel vagy szárnyaikkal jelzik a pontos időt az óra viselőjének. Ennek a megoldásnak köszönhetően roppant egyedi karóra rendelhető a mestertől, hiszen a számlap közepére bármilyen figura kerülhet.

Feltehetően ezt az órát készítette az orosz elnöknek Prescher

Így történt az is, hogy a Kreml megkeresésére Prescher mester 12 darab Tempus Vivendi karórát készített, amelyeket természetesen az orosz címersas alakja került. Az idő kijelzését az aranyból készített sas két szárnya végzi, amelyek a szintén aranyból kialakított perc- és órasávot pásztázzák végig.

A 12 darabos megrendelés 11 tagja teljesen azonos kivitelű modell volt, míg az egyik számlapját gyémántokkal díszítette a mester és a pontos idő beállítására szolgáló koronát a tok bal oldalán helyezte el.

Arra vonatkozó információ, hogy ki is kapta a valóban egyedi modellt, nincsen, de a tény, hogy az órarajongó Putyin elnök kizárólag a jobb karján használja értékesebbnél-értékesebb karóráit, spekulációra adhat okot.

Forrás: Órák Világa

Deluxe Magazin

Korábban:

Az égben született óra

A csillagászok órája

Hindu mitológia, svájci precizitás

Agresszív óra Maserati-tulajdonosoknak

Egy kegyetlen spanyol órája

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5