Milliókért árvereztek el egy arab mobilszámot

Címkék: aukció, telefon, halál

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

2 millió 800 ezer dollárért, vagyis több mint 571 millió forintért kelt el minden idők legdrágább mobiltelefonszáma, amelyet egy katari férfi vásárolt meg. 6666666-os számhoz a Qatar Telecom árverésén jutott hozzá a neve elhallgatását kérő vásárló.

Az egyedi, könnyen megjegyezhető mobilszám (Magyarországról tárcsázva: +974-6666666) soha nem látott érdeklődést váltott ki. A Qatar Telecom a számot egy árverés keretében bocsátotta licitálásra a fővárosban, Dohában. A vacsorával egybekötött aukcióra Katar nemzeti telekommunikációs vállalata több tehetős személyt hívott meg, akik közül tízen folytattak licitpárbajt a mobilszámért. A licitet végül 10 millió katari riyalos, vagyis több mint 571 millió forintos ajánlatával egy helyi állampolgár nyerte, aki ezt követően csekken fizetett.

Kilátás a fejlődő Dohára

Katar állami hírügynöksége, a QNA szerint a SIM kártya további különlegessége abban rejlik, hogy soha senki nem használta még. Meglehet, döbbenetesnek tűnhet a kirívóan magas eladási ár, a licitálók azt állították, a mobilszám valójában ennél jóval többet is megért. Ez persze némileg kétséges, tekintve, hogy a tulajosnak valószínűleg egy nyugodt perce sem lehet majd, miután közzétették a különleges számot.

A csúcsbevételt produkáló aukciós tétel új tulajdonosának személyét ugyan homály fedi, azt azonban tudni lehet, hogy a befolyt összeget jótékonysági célokra ajánlotta fel a Qatar Telecom. A többmilliós bevételből az arab ország legfejletlenebb régiójának egészségügyi fejlesztésére fordítják. Katar rendelkezik egyébként a világ harmadik legnagyobb olajtartalékával, ráadásul a közelmúltban példátlan gazdasági fejlődésnek indult. Nem csoda hát, hogy néhány állampolgárának még a közel hárommillió dolláros telefonszám sem okoz gondot.

Deluxe Magazin

Korábban:

Rekordáron kelt el egy óceánparti luxusszálló

16 millió dolláros csikó

Társasjáték milliókért

Rekordot ért el a milliomosok száma

Egymillió mobilvásárló választotta a luxust

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5