LCD tévék a foci-vébére 500 ezer forintig

Címkék: tévé, high-tech

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Réthey-Prikkel Miklós

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Sorozatunk második részében ezúttal a kínálat „középcsatárait vesszük“ szemügyre. Ezek a készülékek már nem csak nagyobb képátlóval, hanem jobb képminőséggel és több szolgáltatással is büszkélkedhetnek, mint a „hátvédeket“ játszó, olcsóbb társaik.Tekintse meg galériánkat!

A hasonlat tulajdonképpen csak úgy érvényes, hogy egy futballcsapatban a hátvédeknek is kell tudniuk focizni, csak éppen az ő szerepük leginkább a "haza védelme" és nem a pontszerzés. Az LCD tévék olcsóbbjainál is valahogy így van ez: a kép- és hangvisszaadás minőségében az átlagos felhasználó számára első ránézésre szinte csak észrevehetetlenül gyengébbek drágább társasikénál, a különbség inkább csak a képernyő méretére és a különböző kényelmi szolgáltatásokra (csatlakoztatási lehetőségek, extra állványok, beépített rádió, stb.) terjed ki. Tehát "védik a hazát", azaz jelen esetben a gyártó érdekeit és céljait, akik értelemszerűen minél szélesebb kör számára teszik elérhetővé az új technológiákat.

Ha viszont kicsit közelebbről megvizsgáljuk a drágább tévéket, láthatjuk, hogy sok esetben ez a kis különbség nem is olyan kicsi, azaz nem pusztán a nagyobb képméret miatt kérnek többet értük a gyártók és forgalmazók. Ebben a kategóriában már sokkal jobb a tévéjel-feldolgozás minősége, sőt, több alternatívát is kínálnak a gyártók a különböző kiegészítő készülékek csatlakoztatására, így könnyebben integrálhatjuk ezeket a képvisszaadó eszközöket otthonunk már meglévő egyéb elektronikai eszközeihez (számítógép, házimozi-rendszer, videokamera, stb.). Mi több, a kényelmi szolgáltatások révén sok tevékenység egyszerűsödhet, például a Panasonic tévéire akár közvetlenül is csatlakoztatható memóriakártya, így egyszerűbben nézhetjük meg a digitális fényképezőgépünkkel készített fotókat.

A kategória egyik legkedvezőbb árú készüléke a Viewsonic N2750w. A 68cm (27") képátlójú LCD-tévé 16:9-es képaránnyal, 1280x720-as felbontással, 600:1 kontrasztaránnyal, 550 cd/m2 fényerővel büszkélkedik. A "HD ready", azaz a nagyfelbontású adások vételére előkészített szerkezet 16 ms válaszidővel dolgozik, 2x5 watt sztereo hangot bocsát ki és a hátlapján megtalálható Scart, komponens, RGB, kompozit csatlakozók teremtenek kapcsolatot a tuner és a külvilág között, amely egyébként PAL és SECAM jeleket egyaránt képes feldolgozni. Mindezért a 210 000 forint már nem is olyan sok.

A Thomson 30LB120S4 76 cm-es képátlójú (30"), 16:9 képarányú,1366x768 képpont felbontású LCD-tévéjébe gyárilag bekerült a Virtual Dolby Surround hangvisszaadó rendszer, ami gyakorlatilag a két hangsugárzójával (Nicam Stereo) imitálja a többhangszórós térbeli "mozihang" élményt. A Progressive Scan képfeldolgozás és a grafikus képernyőkijelzés (OSD) révén meggyőző képet ad a tükrözödésmentes, matt képfelület. A tartozék faliállvánnyal akár a szoba falán függő képek közé is rögzíthető a 230 000 forintért megvásárolható készülék.

Sharp LC-26GA6

A Sharp LC-26GA6 jelű készülék már beépített FM rádióval is dicsekedhet, ami sok esetben jöhet jól. A "Nagyított kép" funkcióval közelebbről is szemlélhetjük a futó eseményeket a 66 cm-es (26") TFT képernyőn, amely egyébként 16:9-es képaránnyal,  800:1 kontrasztaránnyal, 450 Cd/m2 fényerővel rendelkezik, és a képe 170°-os szögből látható. A készülék ára 255 000 Ft.

A Samsung LE-26R71 "HD-kész" televízió 1366x768 pixeles felbontással, 500 Cd/m2  fénysűrűséggel, 3000:1 dinamikus kontraszttal, 8 ms képfrissítési sebességgel és 176° látószöggel bír. 2x5 watt kimeneti teljesítmény, sztereó hangzás, Surround hatás, képkimerevítés, teletext (1000 oldal), automata csatornakeresés, kép a képben funkció, automata hangszabályzó mellett még játék üzemmód is található a 251 700 forinttól megvásárolható készülék számos funkciója között.

A Sony KLV-S26A10 jelű HDTV kompatibilis LCD-televízióját szinte minden jeltípus vételére felkészítették (kompozit, S-Videó, RGB, progresszív komponens, HDMI), így tényleg élvezhető, fésűsödésmentes kép látható a 67 cm-es, 1366x768 felbontású, 16:9 formátumú képernyőn. Kép a képben funkció, Memory Stick memórikártya foglalat, magyar nyelvű menürendszer, 250 oldalas teletext jellemzi még többek között a 267 000 forintos készüléket.

 

 

1.  LCD tévék a foci-vébére 500 ezer forintig
2.  2

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5