Mechanikus trükk 20 másodpercben

Címkék: óra, Milus, kreáció

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A svájci Biel városában készülő Milus órák legifjabbja, a Herios TriRetrograde Seconds Skeleton valami egészen különlegeset kínál a mechanikus időmérő szerkezetek szerelmeseinek. Középen nyitott számlapja három retrográd másodperckijelzőt kapott, amelyek 20 másodperces szakaszokban mutatják az idő múlását.

Forrás: www.milus.com
Milus Herios TriRetrograde
A Milus márkát Paul William Junod alapította 1919-ben Bielben, Svájc legnagyobb kétnyelvű városában. A vállalkozás három generáción át a Junod család kezében maradt, mígnem 2002-ben egy hongkongi cég vette át az irányítást. A tőkeinjekció szerencsére a Milus javára szolgált: a fiatal vezérigazgató, Jan Edöcs és az alapító unokája, az órásmester Paul Junod vezetésével régi fényében tündököl a manufaktúra.

Idei újdonságuk a Herios kollekció harmadik tagja, a TriRetrograde Seconds Skeleton. Ez a típus igazi óraipari különlegességgel lepi meg a rajongókat, akiket valószínűleg az sem tántorítja majd el megvásárlásától, hogy az avantgárd megoldások nem könnyítik meg az óra leolvasását. A majdnem szabályos négyzet alakú, 41,7 x 42 milliméteres modell számlapját a nem pontosan középre, hanem kissé lejjebb helyezett, nagyméretű áttörés uralja. Itt kapott helyet három retrográd másodperckijelző. Minden perc kezdetén a legalsó, 6-osnál lévő mutató lát először munkához: "elszámol" húszig, majd visszaugrik kezdeti állásába, miközben az időmérés feladatát a 11-esnél lévő mutató veszi át - szintén 20 másodpercig. A kör a harmadik, a 2-esnél elhelyezett mutatóval zárul. A kék acélmutatók az óraszerkezet hídjaira gravírozott beosztások előtt futnak végig, ami egyáltalán nem könnyíti meg a leolvasást, de a Herios TriRetrograde esetében nem is ez a lényeg. A majdani tulajdonosok valószínűleg vajmi keveset foglalkoznak majd ilyen gyakorlatias szempontokkal, viszont annál büszkébbek lesznek, hogy ezt a remekművet birtokolhatják.

Az órák és a percek egyébként is sokkal könnyebben leolvashatók, igaz, a szokatlan módon elhelyezett áttörés miatt egyes számjegyek - 2-től 7-ig - részben vagy teljesen lemaradtak a feketére lakkozott számlapról. A fekete-ezüst színvilághoz jól illenek a kék mutatók és a szerkezet hasonló színű rögzítőcsavarjai. Az alapot adó, 37 köves, automata ETA kalibert a Milusnál módosították a különleges elvárásoknak megfelelően. A Herios TriRetrograde háromféle kivitelben kapható: az elöl-hátul zafírüveggel borított tok rozsdamentes acélból vagy 18 karátos vörösaranyból készülhet, az aligátorbőr szíj fekete, barna vagy okkersárga lakkozást kaphat. A nemesfém-tokos modelleknél a számok aranyszínűek, a számlap pedig fehér vagy szürkés-barnás fényben ragyoghat. Az új Milus áráról egyelőre nincs információ.

Deluxe Magazin

Korábban:

Egy trükkös óraipari ritkaság

Újjászületett a francia pilótaóra

Az Omega és a napenergia

Nappalok és éjszakák találkozása az Universal Geneve-nél

Luxusórák a Bulgaritól

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5