Megnyitott a High End 2006 vásár

Címkék: kiállítás, München, high-tech

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Május 25-én nyitotta meg kapuit Münchenben az idei esztendő egyik legnagyobb high end kiállítása, ahol 14 ezer négyzetméteren tekinthetik meg a szakmabeliek és az érdeklődők az audiovizuális technika legkülönlegesebb csúcsmodelljeit.

Európa legnagyobb high end vására

A High End 2006 kiállítás kategóriájában a legnagyobb európai rendezvény, amelyen 17 ország 210 kiállítója jelentkezik legbecsesebb termékeivel. A négynapos börzén felvonuló, több mint 600 márka között a klasszikus hi-fi óriások mellett a kicsi manufaktúrák - köztük egy magyar műhely - is bemutatják tudásuk legjavát. A méregdrága házimozirendszerek és a szélsőségesen kifinomult, precíz technikákat alkalmazó high end termékek mellett így az apró alkatrészeket készítő vállalkozások is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra.

A csillagos ég

A vásár egyik legérdekesebb kiállítási tárgya egy high end kategória abszolút csúcsát jelentő WOD-hangfal, a Kharma-sorozatba tartozó Grand Exquisit. A két méter magas, 400 kilogramm tömegű, d'Appolito rendszerű technikai csodába kizárólag tökélyre fejlesztett membránt, áramköröket és merevítőket helyeztek. A 4 ohmos impedanciájú készülék hatásfoka 92 decibel egy méteren, a maximális SPL-értéket a gyár 118 dB-re kalibrálja. Az 1000 wattos referenciahangfal ára is valami egészen megdöbbentőre sikeredett a rendkívüli technikának köszönhetően: a Grand Exquisitért a gyártók nem kevesebb mint 200 ezer eurót kérnek. Ez a pénz a mai árfolyamon számolva 52 millió 400 ezer forint.

A kép szélein látható WOD Kharma Exquisite hangfalszériájából még a Midi is 65 ezer euróba kerül

Nemzetközi márkák


A vásáron az extravagáns highend-kreátorok mellett a hagyományos hifi-készülékeket gyártó vállalatok is bemutatják újdonságaikat, így Grand Exquisitnél olcsóbb, Denon és Marantz-kategóriájú pár százezres és milliós lejátszókat is megtekinthetik az érdeklődők. A kiállításon megtekinthető egy régi olasz legenda, a vincenzai székhelyű Mastersound is legszebb termékei is. A High End 2006-on persze nem csak a hagyományos és extravagáns házimozi- és hifirendszerekkel ismerkedhetnek meg a látogatók. Az in-akustik nevű gyártó a kiállításon egy teljes szortimentet prezentál azon termékeiből, amely segítségével le lehet árnyékolni a hangsugárzók és hifi-berendezések elől a zavaró frekvenciájú hálózati kábeleket. A cég kísérletei ugyanis azt bizonyították, hogy a mobiltelefonok és WLAN-hálózatok által okozott interferencia lényegesen rontja az értékes hifi-berendezések hangját.

Kábelek, csatlakozók

Magyarországról a KáCsa Audio látogatott el a nemzetközi vásárra. Amint a kábelekkel és csatlakozókkal foglalkozó magyar vállalattól megtudtuk, a KáCsa immár harmadik alkalommal jelent meg a High End vásáron, amelyet kiemelten fontosnak tart a látogatói réteg összetétele és a kiállítás nagysága miatt. Az audio-kiegészítő cég bizakodik abban, hogy idén is nagy forgalommal zajlik le a kiállítás, hiszen a High End 2006 egyik fontos célja a kiállítók közötti információ- és kapcsolatcsere. A Kácsa a jövőben is tervezi a high end kiállításon való részvételt.

Deluxe Magazin

Korábban:

Fekete fényt vetít a Samsung projektora

Hannoverben a világ legnagyobb plazmatévéje

Bemutatták a Cebiten a világ legdrágább MP3-lejátszóját

Egy nagyon súlyos SACD-lejátszó

Plazmatévé Európának

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5