Az Omega és a napenergia

Címkék: Omega, óra, kreáció

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az Omega óragyár híres az úttörő vállalkozások támogatása iránti hajlandóságáról. Ez az 1969-es Holdra szállás óta - amelyben az Omega karórák tevékenyen részt vettek - egyértelmű üzletpolitika a svájci gyár részéről. A múlt héten ismét egy egyedülálló kaland részesévé vált a neves gyártó.

Bertrand Piccard neve nem cseng ismeretlenül, hiszen a Breitling Orbiter fülkéjében már bizonyította a lehetetlennek tűnő vállalkozások megoldásával kapcsolatos rátermettségét. A Bienne-ben székelő Omega óragyár hajlott Piccard megkeresésére, és névadó szponzora lett a világ első, napenergiával működő repülőgéppel végrehajtott földkerülésének.

A SolarImpulse projekt részéről Bertrand Piccard elnökként, André Borschberg pedig vezérigazgatóként jelent meg az ünnepélyes genfi rendezvényen, amelyen Nick Hayek, a Swatch csoport elnöke, és Stephen Urquhart az Omega részéről aláírták az értékes megállapodást.

A projekt ötlete 2003-ban született meg a két, a repülésben pilótaként is szerepet vállaló úttörőben. Számos virtuális szimulációt, tudományos számítást és komoly felkészülést követően végre testet öltött a teljesen kidolgozott terv a világ körberepülésére, amelyben a két vállalkozó szellemű ember segítségére egy pusztán napenergiával működő repülőgép lesz.

Forrás: Órák Világa
Bertrand Piccard, a SolarImpulse projekt elnöke, valamint Nick Hayek, a Swatch csoport elnöke a repülőgép makettjével

Az Omega gyárnak sikerült hamar megtalálnia a kapcsolódási pontot a lehetetlennek tűnő projekttel, hiszen a technológiai precizitás és a szakmai képességek maximális kiaknázása nem áll távol a presztízsgyártó szellemiségétől. Az anyagi támogatás mellett az Omega mikroelektronikai és mikromechanikai tapasztalatait és nemzetközi kommunikációs csatornáit ajánlotta fel a SolarImpulse részére.

Mindkét szerepvállaló fél részéről fontosnak tartották elmondani, hogy a vállalkozás célja nem kizárólag a diadal, hanem a világ figyelmének felhívása a napenergia széleskörű felhasználási lehetőségére.

A projektet a sajátjaként gondozó Omega május 13-tól június közepéig egy nagyszabású kiállítást is szervez. Ennek egyik fénypontja a SolarImpulse repülőgépének első életnagyságú pilótafülkéjének bemutatója lesz, amelyben bárki kipróbálhatja, milyen érzés egy minden tekintetben forradalmi repülőgép botkormányánál ülni.

Forrás: Órák Világa

Deluxe Magazin

Korábban:

Az égben született óra

Az Omegáé lett JFK órája

A téli olimpia időmérői

A pilóták órája

Breitling órák földön, vízen, levegőben

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5