Masszív luxuslemezjátszók

Címkék: high-tech, lemezjátszó

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Amíg az SACD-lemezek iránt újszerűsége miatt egyre fokozódik az érdeklődés a tehetősebb hifivásárlók körében, a régi bakelitlemezek is reneszánszukat élik a legmodernebb high-end készülékeken. Csak legyen hozzá olyan ember, aki BMW helyett lemezjátszót vesz.

Clearaudio Master Reference
Nem tévedés, valóban bakelitlemezeket játszik le az a masina, amelyért 3,3 millió forintnak megfelelő eurót kell kifizetnünk a pénztárnál, ha nincsen semmilyen extra kívánalmunk a Clearaudio Master Reference nevet viselő darabbal kapcsolatban. Sokan a készüléket technika és design csúcstalálkozójának tartják, sokan - kitűnő tulajdonságai ellenére - mégis idejétmúltnak vélik, ám a Clearaudio termékárait nem meglepő módon mindenki egyöntetűen borsosnak találja. A rendkívüli referenciadarabnál persze lehet kapni olcsóbbakat is egy-két millió forintért, de a "sztenderdnek" számító, alapfelszerelt csúcsmodellért, a Master Reference-ért 12 és félezer eurót kérnek.

Ennyi pénzért a Clearaudio készüléke rendkívül magas minőségben olvassa le a hangjeleket, a jel/zaj viszony a gyártó adatai szerint a referenciadarab esetében 88 dB. A percenkénti fordulatszám hagyományosan 33 1/3, 45 és 78, ahogyan azt az olcsóbb lemezjátszóknál már megszokhattuk. Nem szokhattuk meg viszont a három kihelyezett motort, amely tovább stabilizálja az amúgy is masszív high-tech csodát, és tökéletesen egyenletessé teszi a forgást. Az 55 kilogrammos, teljesen rezonanciamentesre tervezett készüléken garantáltan nem fog pattogni a tű, amelyet külön, tökéletesen vízszintesen tart egy robotvezérelte kar, erről egy beépített vízszintmérő segítségével győződhetünk meg.

A 3,3 milliós ár korántsem jelenti a finommechanikai csodákért kiadható összeg tetejét, s amíg egyes változatok 6 millióba kerülnek, a legilluzórikusabb áron, 18,6 millió forintnak megfelelő dollárért egy mesebeli összeállítást kínál egy amerikai cég. Innét igazán "nincs feljebb".

Deluxe Magazin

Korábban:

Egy nagyon súlyos SACD-lejátszó

Milliomosok erősítője

A skót hifi magasiskolája

Plazma hangfalakat fejleszt a Mirae

Dobhártyaszaggatás a Denon erősítőjével

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5