Hamarosan új formátummal filmezhetünk

Címkék: high-tech, Sony, Panasonic

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Bemutatták napjaink egyik legújabb formátumát, amely nem meglepő módon a nagyfelbontású (HD) trendet követi. A Panasonic és Sony által közösen kifejlesztett, leginkább Mini CD-hez vagy Mini DVD-hez hasonlító média az AVCHD nevet kapta.

Az új formátum segítségével 8 cenitméter ármérőjű DVD-lemezeken tudunk majd filmeket rögzíteni HD, azaz High Definition-minőségben. Az AVCHD betűcsoport az Advanced Video Codec High Definition rövidítése, amiből az AVC betűcsoport egy korábbi kodekre, az Mpeg4/H.264-es jelű AVC speciális videotömörítőre utal, míg a hangkódolója a Dolby Digital vagy a Linear PCM. Ezek a szabványrövidítések a kézi videokamerával felvehető legjobb minőséget ígérik, így a kompakt méret ellenére - illetőleg mellett - a kamera képes a nagyfelbontású kép- és hangjelek hatékonyabb és jobb rögzítésére. A Panasonic és a Sony az egész iparágban el kívánja terjeszteni az új, HD digitális videokamera formátumát, ám közelebbi terveket egyelőre nem nevezett meg a két cég.

A kicsiny kézikamerákkal olyan filmeket vehetünk fel, amelyeket a HD-képes televíziónkon is tökéletes minőségben élvezetünk. Ennek ismertetőjelei az 1080i és a 720p rövidítésű pixelszámok, amelyekből az i az váltott soros letapogatással történő adatfeldolgozást, a p pedig a progresszív vetítést jelenti 1080, illetve 720 képpontsorban.

Az új formátum közzététele nem volt meglepő abból a szempontból, hogy a Panasonic és a Sony - még pontosabban: a leginkább Panasonic márkanevéről ismert Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. és a Sony Corporation - már a Blu-Ray technológia kifejlesztésében is együttműködött, annak ellenére, hogy a megjelenési időpontokat presztízskérdéstként kezelték a kéklézeres táboron belül is. A két cég szerint nagy érdeklődés várható a nagyfelbontású, kézikamerás formátum iránt, különös tekintettel arra, hogy a különböző felmérések szerint egyre több hi-tech televíziót veszünk.

Deluxe Magazin

Korábban:

Készül az első hibrid HD-DVD-lemez

Csapássorozat a Blu-ray lemezekre

High-tech örökösödési háborúk - Az SACD és a DVD-A

Hibrid békekötés a Blu-Ray és a HD-DVD háborújában

Bemutatták a Sony Blu-ray lejátszóját

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5