A foci-vb első német aranyeurója

Címkék: érem, sport, arany, euró

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Ahogy fokozódik a világbajnokság előtti futballőrület, úgy kerülnek elő a hétköznapi élet minden szegmenséből a labdarúgással kapcsolatos kabalák, illetőleg értéktárgyak. Ebből természetesen a pénzverés sem maradhatott ki: a rendkívüli eseményre elkészült az első német focis aranyeuró is.

Aki nem sajnálja a pénzt, és szívesen vinne haza a labdarúgó világbajnokságról néhány szép nemesfémdarabot, az akár arany- és ezüstpénzeket is vásárolhat a hagyományos sportrajongói felszerelése mellé. A német bank az alkalomra nemcsak az ilyenkor szokásos BU és proof veretű ezüstpénzeket bocsátotta forgalomba, hanem elkészítette egyúttal Németország első, labdarúgással kapcsolatos aranypénzét is, amivel régi álma teljesült a tehetősebb gyűjtőknek.

Forrás: EPA
Tekintélyes súlyú aprópénzek

Az aranyeuró értéke rakétaként ível felfelé. Névértéke ugyan száz euró és még fizetni is lehet vele a kasszánál, ám annak hatására, hogy az eredeti tervekkel ellentétben a 2005-ös verési évben a magyar megjelenésekhez képest óriási, 400 ezres példányszámot nem növelték, hanem 350 ezerre csökkentették, így 2006 elején már 222 euróért árulták a pénzt, s ha a mai napon szeretnénk megvásárolni az aranyérmét, már 565 eurót kellene érte fizetnünk. Mindezt jól jellemzi Gorbacsov egy híres mondata: aki későn érkezik, azt megbünteti az élet...

A labdarúgó világbajnokság emlékére tervezett aranypénzt öt nagyváros pénzverőjében készítik a lehető legfinomabb 999-es tisztaságú alapanyagból. A 28 milliméter átmérőjű darabok 15,5 grammot nyomnak a mérlegen. Az érme előlapján a 100 eurós felirat első nullája fölött a tervező, Erich Ott monogramja látható, az euró szó utáni, kisebb méretű betűvel a verdehelyet jelzik, az F például Stuttgartot jelenti. A hátlapon egy nézőkkel teli stadion látható, valamint az esemény megnevezése. A 2006-os labdarúgú világbajnokságig a pénz értéke várhatóan tartani fogja az értéknövekedést.

Deluxe Magazin

Korábban:

Zrínyi Ilona ötezrese

Aranytorta a Mozart-évfordulóra

Ezüst ötezrest kapott Bartók

Egy aranyos ötvenezer forintos

Dollármilliókra biztosították Amerika első aranypénzét

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5