Óratörténelmi modell a Patek Philippe-től

Címkék: Patek Philippe, óra, kiállítás, kreáció

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Bázelban a Patek Philippe standja elképesztően látványos volt. Ez nem kizárólag a standon kiállított karórák miatt lehetett, hanem mert a csodálatos "üvegkalitkában" a hagyományos recepció és vitrinek mellett még egy komplett 2 méter magas Patek vízesés is látható volt. Ennél persze érdekesebbnek tűntek a gyár óraújdonságai.

A Patek Philippe óramanufaktúra új modelljeinek bemutatóját mindig nagy várakozás előzi meg. Természetes reakció ez az órák világának szereplői részéről, hiszen a neves manufaktúra karóráit a legnagyobb kortárs mesterek is gyakran méltatják, többen közülük azért is, mert pályafutásukat itt kezdték el. Természetesen a Baselworld 2006 kiállításra ellátogatóknak nem kellett csalódnia, hiszen a Patek idén is csodálatos újdonságokkal örvendeztette meg az órásvilágot.

Quantiéme Perpétuel Ref.5140

A cég egyik új modellje egy régi ismerős újragondolt változata. A Quantiéme Perpétuel Ref.5140 nevű új modell a Patek emblematikus extra lapos építésű, öröknaptáras karórájának megnövelt átmérőjű tokban készített változata. Ezt az órát a Patek 18 karátos fehéraranyból készített, 37,2 mm átmérőjű tokban kínálja vásárlói számára. Érdekes opció, hogy a karórához kétféle hátlapot kínál a cég, az egyik egy tömör arany hátlap, a másik az órarajongók kedvence, a zafírüveggel felszerelt típus.

A zafírüveg hátlapon keresztül a szerencsés majdani tulajdonos megszemlélheti azt a legendás extra lapos építésű kalibert, amely a földkerekség legpraktikusabb komplikációját - az öröknaptár mechanizmust - kínálja. A kiváló minőséget hirdető "genfi pecséttel" ellátott szerkezet a 240 Q jelzést kapta a svájci manufaktúra műhelyében. A szerkezet egy decentralizált módon elhelyezett, 22 karátos rotorral van felszerelve, amelynek használata nagyban elősegítette a lapos építés lehetőségét. A 27 csapágykövet tartalmazó és 21.600-as lengésszámmal működő szerkezet 48 órás járástartalék felhalmozására képes.

Az óra ezüstösen csillogó számlapján, 18 karátos fehéraranyból készített indexeket láthatunk, és természetesen szintén fehéraranyból készített mutatók jelzik az idő múlását. Ezen a diszkrét, elegáns számlapon az öröknaptár kijelzés mellett egy - a 6-osnál elhelyezett - holdfázis komplikáció és - a 9-esnél található - 24 órás kijelző látható. Talán már nem is kellene külön felhívni a figyelmet az óra azon apró részletre, hogy a csillogó krokodilbőr szíj 18 karátos fehérarany kapcsolóval zárható.

Óratörténelmet író modell

A cég másik újdonsága egy óratörténelmi jelentőségű új modell. Bizony nem túlzás az előbbi mondat, hiszen a legendás Patek Philippe a bázeli órakiállításon egy olyan új kronográfot mutatott be, amelynek egyedi stopperkijelzése újdonságnak számít a nagy múltú cég termékpalettáján. Bár Pierre DeRoche tavaly bemutatott SplitRock karórájáról ismerős lehet a koncentrikus stopperkijelzés megvalósítása, mégis a Patek több lépéssel tovább merészkedett.

Az óratokban forgó 21 karátos vörösaranyból készített rotor egy 28.800-as lengésszámon dolgozó kalibert húz fel, amely a stoppermechanizmus mellett egyéb hasznos funkciókat is tartalmaz. A CH 28-520 IRM QA 24H jelzésű szerkezet neve - ahogy a Patek Philippe óráinál már megszokhattuk - igen beszédes: a funkciók sorban stopper, járástartalék kijelző, éves naptár funkció, 24 órás kijelzés.

A karóra éves naptár komplikációja a számlap felső szegmensére koncentrálódik, ahol a dátum kijelzése mellett, a hónapok és napok kijelzése is történik. Rögtön a dátumablak alatt látható a diszkrét, ám jól leolvasható járástartalék kijelző egység. A központi óra-, perc- és másodpercmutató alatt pedig az érdekes stopperkijelző. A koncentrikus megoldású stopperkijelző jelentősége a készítők szerint, hogy annak leolvasásába - ellentétben a hagyományos stopperekkel - nem zavar be az időkijelzés. A nap/éj kijelzésre vonatkozó információkat pedig a stopperfunkció belső körívén lévő 6-os szám felett kapja meg az óra tulajdonosa.

Az újdonságok mellett a Patek Philippe standján látható volt a mára legendává vált Sky Moon Tourbillon nevű modell is, amely mintegy 1 millió svájci frankos, vagyis körülbelül 170 millió forintos árával a világ egyik legdrágább karórája.

Forrás: Órák Világa

Deluxe Magazin

Korábban:

Waltham, a soknemzetiségű óramárka

Egy apró műhely sportórái

Tourbillon a vörös csillag árnyékában

Luxusórát mutatott be a Seiko

Breitling órák földön, vízen, levegőben

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5