Milliókat hozó sztárnevek

Címkék: sztár, millió, siker, vagyon

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Sütő Emese

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Minden embert más és más viszony fűz a nevéhez. Egyesek szeretik, mások elviselik. Akad olyan, aki fizet, hogy megváltoztassák, míg egyesek dollármilliókat zsebelhetnek be, ha jól csengő nevük használatát átengedik másoknak.Tekintse meg galériánkat!

Legyen szó élő, vagy akár néhai hírességekről, egy sztár neve sokat ér a reklámpiacon. És ki az, aki rövidebb-hosszabb időre ne adná kölcsön nevét egyes termékek népszerűsítéséhez, ha busásan megfizetik érte? Az okosabbak persze maguk ismerik fel a nevükben rejlő lehetőséget és saját ruhakollekciót, parfümöt dobnak piacra, mint például Jennifer Lopez. Mások neve csak vásárlásgeneráló motivációként jelenik meg egyes termékek címkéin, igaz, a siker ez esetben is szinte garantált, elég csak az Absolut vodkát népszerűsítő Marylin Monroe kampányra, vagy akár a Nike Tiger Woods neve alatt futó TW nevű kollekciójára gondolnunk.

Az amerikai Business Week felmérést készített arra vonatkozóan, hogy melyek a legértékesebb, piaci szempontból legerősebb sztárnevek. Ketten közülük szinte teljes egészében eladták a nevükhöz kapcsolódó jogokat, hárman már elhunytak, ám ennek ellenére tetemes vagyont hoz évente a konyhára ismertségük, míg a többiek jelen pillanatban is egyre erősítik nevük kereskedelmi értékét.

Muhammad Ali - bokszoló

Idén áprilisban 63 millió dollárért eladta a nevéhez fűződő jogok 80 százalékát.

George Foreman - bokszoló, később a rostonsültek királyaként is ismert Amerikában

Az egykori bajnok 1999-ben 137,5 millió dollárért teljes egészében eladta a nevéhez fűződő jogokat a grillrácsokat gyártó Salton óriásvállalatnak.

Albert Einstein - elméleti fizikus, tudós

Neve évi 1 millió dollárt jelent "örökösének", a Jeruzsálemi Zsidó Egyetemnek. Többek között az Apple Computer "Think Different" (Gondolkozz másképp) kampányában, és a Discovery Channel reklámjaiban bukkan fel arca, neve.

Marilyn Monroe - színésznő

Csak nevével évente átlagosan 1,25 millió dollárt keres az egykori sztár. Mivel nem volt családja, vagyonát ügynökére, Lee Strasbergre hagyta, akinek 1982-es halála után felesége, Anna Strasberg örökölte a Monroe nevéhez és fényképeihez fűződő jogokat, aki azóta 30 millió dollárt keresett a sztár nevével.

Paris Hilton - hotel örökös, színésznő


Évente 15 millió dollárt keres nevével, többek között parfüm- és hamburger reklámokban is szerepelt.

Forrás: EPA
Tiger Woods több céget is reklámoz

Tiger Woods - golfozó

Évi (nem golfozásból eredő!) keresete 21 millió dollárra rúg. A Nike kollekció mellett az American Express és az Accenture is az általa reklámozott cégek között szerepelnek.

P Diddy (egy időben Puff Daddy) - amerikai rapper, zenész

22 millió dollárt keres nevével átlagosan egy évben. Az amerikai sztár 2001-ben alapította meg saját ruhákat és kiegészítőket gyártó és forgalmazó cégét, a Sean John Clothing Company-t. A 2005-ben 450 millió dolláros forgalmat bonyolító vállalatból így mintegy 22 milliós tiszta haszon üthette P Diddy markát.

Michael Jordan - kosárlabdázó

A sztárnak saját kollekciója van a Nike cipőkön belül. Az Air Jordan cipőkből évi 500 millió dolláros bevétele származik a Nike-nak, amelyből 25 millió dollár illeti Michael Jordant.

Jennifer Lopez - énekesnő, színésznő

Saját ruha- és parfümkollekciója a kezdeti bukdácsolás után ma nagyon sikeres. Az énekesnő cégének éves bevételét 350 millióra becsülik, amelyből körülbelül 35 milliót tehet zsebre.

Forrás: EPA
A milliókat kereső Jennifer Lopez férjével

Elvis Presley - énekes

A Rock 'n' Roll királyának nevéhez fűződő jogok 85 százalékát ugyanaz a cég vásárolta meg 2005-ben, amely Muhammad Aliét. Az énekes hagyatékát gondozó Elvis Presley Enterprisesnak az utóbbi öt éves átlagbevétele évi 40 millió dollár volt.

Elizabeth Taylor - színésznő

Bár a színésznő régen kivonta magát a filmek világából, a parfümök közt az a kettő, amelyhez nevét és arcát adta, minden idők legsikeresebb sztárillatának számít. A White Diamonds és a Passion húsz év alatt 1 milliárd dolláros bevételt produkált.

Donald Trump - milliárdos

A világhírű üzletembernek évi mintegy 280 millió dolláros bevétele származik a nevéhez fűződő jogokból. "Összesen 42 épület viseli a nevem világszerte, csak ezek után évi 240 millió dollárt kapok"- nyilatkozta a milliárdos, akinek neve mellesleg Phillips-Van Heusen ingei és nyakkendői mellett egy egyetemet, vodkát és palackozott vizet is fémjelez. Ha valakinek még így sem volna elég Trumpból, csengőhangot is vásárolhat magának a milliárdostól a következő szöveggel: "Itt Donald Trump. Az idő pénz. Vedd fel!"

Deluxe Magazin

Korábban:

Síron túli gazdagság

Christie's: gazdagok és szépek találkozása

Híresek, gazdagok és oroszok

Rekordot ért el a milliomosok száma

Milliárdokat érő testrészek

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5