Rekordméretű gyémántot találtak Dél-Afrikában

Címkék: rekord, gyémánt, Afrika

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Sütő Emese

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Óriási gyémántra bukkantak az egyik nemrégiben nyílt dél-afrikai bányában. A Schmidtsdrift gyémántbányában talált ékkő súlya nem kevesebb, mint 235 karát.

A Schmidtsdrift gyémántja
Manapság egészen ritkán történik meg, hogy ilyen jelentős súlyú és nagyságú gyémántra leljenek. A Nare Diamonds Ltd. Schmidtsdrift bányájának mégis sikerült, ráadásul alig három héttel a megnyitást követően. Szakértők szerint az oktaéder formájú, golflabda nagyságú ékkő nem csupán különlegesen méretes, hanem páratlanul jó minőségű is.

"Ez egy igen jelentős felfedezés, tekintve, hogy az ekkora gyémántok igen ritkák" -nyilatkozta Charles Mostert, a Nare Diamonds Ltd. vezérigazgatója. A Schmidtsdrift gyémántbánya, amely idén márciusban kezdte meg működését, nyolcvan kilométerre északnyugatra fekszik  a dél-afrikai Kimberley-től, ahol a bányászat több mint 31 ezer hektárnyi területen folyik. Az óriási földdarab igen előkelő helyet foglal el a leggazdagabb gyémántlelőhelyek listáján, amelyet a nemrégiben talált pompás gyémántdarab is alátámaszt. A páratlan gyémánt megtalálása előtt, a Schmidtsdrift bányából összesen mintegy 34 ezer karátnyi, egyenként átlagosan körülbelül 1,14 karát súlyú ékkövet hoztak felszínre.

A Schmidtsdrift gyémántbányában lelt drágakő azonban még így sem taszíthatta le trónjáról a Cullinan-gyémántot. Az 1905-ben felszínre hozott, és a bánya tulajdonosáról elnevezett 3106 karát súlyú volt. A világ legnagyobb ismert gyémántdarabjáért megtalálója, Frederick Wells 10 ezer dollárt kapott. A gyémántot később a brit korona ékköveinek elkészítéséhez használták fel.

Deluxe Magazin

Korábban:

101 éve ragyog a Cullinan

A Kék Szív története

Gyémánttal a csúcsra

India fekete szíve

Gyémántok az örökkévalóságnak

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5