110 év luxus a Nagykörúton

Címkék: hotel, Corinthia, luxus, Budapest, információ

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Soós Botond

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Corinthia szállodalánchoz tartozó Grand Hotel Royal Budapest egyik legelegánsabb luxusszállodája, amely 110 évvel ezelőtt épp ezen a napon, április 28-án nyitotta meg kapuit. A hotelt 1992-ben bezárták, de 2003 januárja óta újra régi pompájában várja a tehetős vendégeket. A Royal azóta több díjat is nyert, s folyamatosan fejlesztik. Az évforduló kapcsán Fazekas Tamással, a Royal értékesítési- és marketingigazgatójával beszélgettünk.

- A konferenciák szervezői keresik meg a Royalt vagy Önök tesznek ajánlatot számukra?

-
Egyelőre az a tendencia, hogy nekünk kell megkeresnünk őket. Itthon tartjuk a kapcsolatot a különböző konferenciaszervező cégekkel, vállalatokkal, utazási irodákkal, s ugyanezt teszik a Corinthia regionális értékesítési irodái Európa további hét országában. Emellett rendszeresen részt veszünk nemzetközi kiállításokon, vásárokon. Arra próbáljuk rávenni a cégeket, hogy Magyarországot, azon belül is Budapestet válasszák rendezvényeik helyszínéül. Ez nem könnyű, nagyon nagy a piac, s Budapestnek olyan konkurensei vannak, mint Párga vagy Bécs - de ide sorolhatjuk Barcelonát, Párizst és Lisszabont is.

- A néhány perc alatt, amíg Önre vártam, két Royal alkalmazott is angolul szólított meg. Hány vendégük érkezik Magyarországról?

-
Szeretnénk, hogyha nagyon sok magyar jönne. A szálloda célja - már csak a Royal történelme miatt is -, hogy a magyar emberek törzshelyévé váljon. A korábban szintén nagyon híres cukrászdánk most Szamos Cukrászdaként üzemel, s már önmagában a név utal a minőségre. Nagyon sokan térnek be ide, hogy jó hangulatban eltöltsenek néhány órát egy kávé, sütemény és egyéb finomságok mellett. Különböző éttermi rendezvényeinkkel szintén a magyar vendégeket célozzuk meg. A szállóvendégek tekintetében valóban a külföldiek vannak túlynomó többségben, a magyarok a teljes vendégkör legfeljebb egy százalékát teszik ki. Ezzel el is árultam, hogy az alkalmazottak miért angolul szólítják meg a vendégeket.

- A Royalnak célja a magyar hagyományok, jellegzetességek előtérbe helyezése?

- Azt mondjuk, hogy ha egy külföldi eljön hozzánk, akkor ismerje meg Magyarországot. Van ugyan egy szusibárunk is, de a különleges alkalmakkor magyaros ételeket szolgálunk fel, hogy a vendégek megismerhessék az itteni konyha remekeit. A mi ételeink a legtöbb külföldi számára szokatlanok, s általában szeretik megkóstolni specialitásainkat. Persze lehet, hogy nem bírják három napnál tovább a nehéz magyar fogásokat és visszatérnek a könnyű salátákhoz. A magyar vendégeket pedig próbáljuk visszacsalogatni - úgy tűnik, sikerrel - havonta megrendezett borvacsoráinkkal. Ezeken az estéken mindig más régióból származó pincészet mutatja be borait egy kisebb előadás keretében, majd az ételsorhoz is az ő italaikat kínáljuk.

- Mennyire lett sikeres a januárban megnyitott Royal Residence, amelyet kimondottan a hosszabb budapesti tartózkodáshoz rendeztek be?

-
A 26 darab, főleg kétszobás, átlagosan 90 négyzetméteres apartman valódi oázist jelent a város szívében. Eddigi vendégeinknek nagyon elnyerte a tetszését, márciusban és áprilisban már körülbelül 50 százalékos kihasználtsággal működtünk, ami a létesítmény fiatal korára való tekintettel nagyon jó eredménynek mondható.

Forrás: Corinthia Grand Hotel Royal
- Kik szállnak meg a Residence-ben és átlagosan milyen hosszú időre?

- Az átlagos tartózkodási idő körülbelül két hónap. Leginkább olyan üzletemberek választanak minket, akik egy nagyobb feladat - például egy új cég elindítása vagy auditálása - miatt érkeztek Magyarországra, s egy, kettő, esetleg három hónapot kell itt tölteniük. Ügyfeleink másik részét a cégvezetők jelentik, akik arra az időszakra bérelnek apartmant, amíg saját szolgálati lakásuk el nem készül. De az is elképzelhető, hogy egy külföldi forgatócsoport itt száll meg, ha a film készítési munkálatai több hónapig tartanak. De szeretnénk, ha egyre több diplomatát is vendégeink között tudhatnánk.

- Milyen szolgáltatásokat nyújt majd a Royal nemsokára nyitó uszodája?

-
Az uszodát várhatóan három hét múlva, május közepén nyitjuk meg a mellettünk lévő épület aljában. Közfürdőnek építették még 1888-ban, majd 1903-ban közvetlen bejáratot kapott a szállodából, végül a Royal 1923-ban meg is vásárolta a létesítményt. A második világháborúban megrongálódott és sokáig meg is feledkeztek róla. A 80-as évek közepén földalatti garázst szerettek volna építeni a helyén, de ezt szerencsére megakadályozták. Lassan három éve tartanak a felújítási munkálatok, aminek egyik oka, hogy az uszoda műemlékvédelem alatt áll. Egyetlen belvárosi szállodának sincs ekkora, 16 méteres medencéje - gyönyörű lesz és bárki látogathatja, nem csak a hotel vendégei. Természetesen lesznek itt masszázs- és gőzkabinok, pezsgőfürdő, szauna és szolárium is. Nagyon szeretnénk, ha a magyar vendégek között népszerű lenne, éppen ezért különböző bérleteket is kínálunk majd.

Deluxe Magazin

Korábban:

A világ tíz legdrágább lakosztálya

Új részleggel bővült a budapesti Grand Hotel Royal

A legelegánsabb borozó: Bock Bisztró

Díjat nyert a budapesti Grand Hotel Royal

Grand Hotel Royal: királyi vendéglátás a Nagykörúton

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5