Száz éves a londoni Ritz szálló

Címkék: London, hotel, luxus, siker

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Kerek száz esztendeje, 1906. május 25-én nyitotta meg kapuit a The Ritz London, amely azóta a világ egyik legnagyobb hírű luxusszállójává nőtte ki magát. Mindez nem is meglepő, hiszen a francia kastélyok hangulatát idéző hotel pártfogója maga a brit király volt.

Óriási siker volt a svájci szállodamágnás, César Ritz londoni szerzeménye, amellyel rögtön a nyitás évében elnyerte a brit arisztokrácia egyöntetű tetszését. Ebben természetesen nem kis szerepe volt a walesi hercegnek, a későbbi VIII. Edvárd brit királynak, aki a kezdetektől fogva a szálloda legfőbb patrónusa volt.

A szállodát a századforduló két neves építésze, Charles Mewes és Arthur Davis alkotta. Kettejük nevéhez fűződik még a londoni Carlton és a párizsi Ritz is. A londoni Ritz szálló belsejét a svájci tulajdonos kérésére XVI. Lajos stílusában alakították ki. A lakók névsora közt a legelőkelőbb személyiségekre bukkanhatunk: politikusoktól kezdve a művészekig szinte mindenki megfordult a híres szálláshelyen, például Churchill, de Gaulle, Eisenhower, Alfonso spanyol király, Chaplin, a műgyűjtő Paul Ghetty. Az épületet 1995-ben újították fel, ami után a londoni Ritz talán még fényűzőbb lett, mint a nyitáskor, 1906-ban volt.

Az évszázados jubileum alkalmából a szálloda külön programmal várja a vastag pénztárcájú utazókat. A Centennial Arrangement nevű háromnapos nosztalgiázásért a Ritz 1500 fontot, azaz 570 ezer forintot kér, amiért cserébe három napig tejben-vajban fürösztik a vendéget. A repülőtérről egy megrendelésre készült vadonatúj Rolls-Royce Phantom of the Ritz szállítja a pazar hotelig a vendéget, aki a bejelentkezés során automatikusan tagja lesz a The Ritz Clubnak. A milliomos a szálloda szépségszalonjának bármely szolgáltatását igénybe veheti, és a londoni színházak egy tetszőleges darabját is megnézheti. A kulturális kikapcsolódás után a kulináris élvezetek következnek a pompás The Ritz Restaurantban, amelyet sokan a világ legszebb éttermi szalonjának tartanak. A szállodából minden vendég hazavihet egy különleges ajándékcsomagot, amelynek minden darabja a százéves évfordulóra emlékeztet.

Deluxe Magazin

Korábban:

César Ritz élete

Ékszer Monaco szívében

A párizsi Ritz szálloda

Valentin-nap az óceánparton

Elképesztő alakú lesz a legújabb Ritz luxusszálló

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5