Egy nagyon súlyos SACD-lejátszó

Címkék: high-tech, SACD-lejátszó, MBL

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A high-end audiotermékek gyártására szakosodott német MBL professzionális SACD-lejátszót mutatott be a közelmúltban. A cég korábbi CD-játszóján alapuló egység bizony súlyos egyéniség, a zavaró rezgéseket kiszűrő, professzionális felépítmény 30 kilogrammot nyom.

A berlini székhelyű MBL több mint 27 éve készít különböző high-end audiotermékeket. Három minőségi- és teljesítménykategóriában - Basic, Noble, Reference - kínálnak erősítőket, hangfalakat és a különböző audioformátumokra specializált lejátszókat. Legutóbbi termékük a Reference kategóriába tartozó mbl 1622 SACD transport, egy professzionális SACD-lejátszó. Az új típus a németek korábbi csúcsmodelljére, az mbl 1621A CD-lejátszóra épül, s a megszólalásig hasonlít is rá. Az elegáns megjelenésű alumíniumház azonban nemcsak amiatt érdekes, hogy az olvasófej immár a sokkal több információt és így jobb hangminőséget produkáló SACD, vagyis Super Audio CD-t is felismeri, amely a hagyományos CD-lemezek utódja.

Forrás: www.mbl-germany.de

A mérnökök a zavaró rezgések kivédése érdekében egy 4 kilogramm súlyú belső segédvázra helyezték a meghajtót. A bronzból, alumíniumból és a Terodem nevű anyagból készített szerkezetet három lengéscsillapító tartja a helyén, s az egészet úgy lehet beállítani, hogy a lejátszó mindig vízszintes helyzetben legyen. A meghajtó ajtaja 10 milliméter vastag alumíniumból készült annak érdekében, hogy a hangszórókból érkező hanghullámok által keltett rezgések ne juthassanak a lemez közelébe. A fedél belső felületén apró barázdákat alakítottak ki, így a meghajtó házában nincs egyetlen, a lemez síkjával párhuzamos felület sem - ez szintén hangélményt negatívan befolyásoló rezgések csökkentését szolgálja.

Az mbl 1622 SACD transport árusítását még idén tavasszal megkezdik. Áráról egyelőre nincs információ, de vélhetően igen magas lesz, hisz a szimpla CD-lejátszó is 21 ezer dollárba, több mint 4,5 millió forintba kerül. De ha már befektetünk ebbe a csúcstechnikába, érdemes megvenni hozzá az MBL Radialstrahler névre hallgató hangszóróit is: egy párért közel 47 ezer dollárt, vagyis bő 10 millió forintot kell majd fizetnünk.

Deluxe Magazin

Korábban:

A skót hifi magasiskolája

Egy tuningolt SACD-lejátszó

High-tech örökösödési háborúk

Digitális wurlitzer 1500 CD-nek

Hibrid békekötés a Blu-Ray és a HD-DVD háborújában

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5