Pálinkafesztivált rendeznek Budapesten

Címkék: fesztivál, párlat, Budapest

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A szervezők a május 5. és 7. között megrendezendő fővárosi fesztivállal nem csupán az ital egyedi értékeire kívánják felhívni a figyelmet, hanem az igényes pálinkafogyasztást is népszerűsíteni szeretnék.

A fesztivál látogatói amellett, hogy megismerkedhetnek Magyarország több tájegységéről származó ital ízvilágával, számos érdekes információval gazdagodhatnak hungarikumunkkal kapcsolatban. Így például lehetőség nyílik a pálinka történelmi értékének megismerésére, amely sok évszázados múltra tekint vissza a magyar gasztronómiában, készítését és fogyasztását pedig több mint 500 éve írásos emlék őrzi.

A rendezvényen a szervezők nagy hangsúlyt kívánnak fektetni a pálinkafogyasztással kapcsolatos tévhitek eloszlatására, valamint igyekeznek felhívni a figyelmet a minőségi és a kommersz italok közötti különbségre, hogy így mozdítsák el a mai fogyasztási szokásokat a minőségi magyar pálinka irányába. Az igényes pálinkafogyasztást terjeszteni kívánó eseményen a közönség az őstermelők jeles italait kóstolhatja és vásárolhatja meg.

A Városháza parkban tartott pálinkafesztiválra szóló jegy - amely mellé ajándék kóstolópohár is jár - értékének felét a látogatók pálinkában "ihatják le". Amíg a fesztivál látogatói a jobbnál jobb pálinkákat kóstolják, addig olyan zenekarok és énekes előadást hallgathatják, mint Pély Barna, Gál Csaba Boogie, Kozma Orsi és zenekara, Váczi Eszter Quartett, a Téka és a Makám.

Deluxe Magazin

Korábban:

Nemzetközi elismerést kaptak a Zwack Unicum Rt. pálinkái

A lélekmelegítő pálinka

Éremeső a magyar pálinkára

A zamatos gyümölcsökből nyert szívmelegítő

Stagnál az égetettszesz-fogyasztás

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5