Verona, a nemes borok találkozóhelye

Címkék: Európa, Verona, kiállítás, bor, borász

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Április 6-10. között rendezik meg a negyvenedik Vinitaly borászati szakkiállítást Veronában. Az észak-olasz városban rengeteg szakmai konferencia, csodálatos borok és természetesen számos egyéb látnivaló várja az érdeklődőket. A Vinitaly-n magyar pincészetek is megjelennek, de az Agrármarketing Centrum idén nem szervezett közösségi standot.

A 40. Vinitaly Nemzetközi Bor és Szeszesital Kiállítás valószínűleg minden eddiginél több látnivalót kínál majd a borászszakma képviselőinek és a minőségi borok kedvelőinek. A szervezők előzetes adatai szerint 80 ezer négyzetméteren körülbelül 4200 kiállító fog megjelenni a világ minden tájáról, és tavalyhoz képest körülbelül másfélszer több szakember illetve forgalmazó cég jelezte előzetesen részvételi szándékát. Az olasz pincészetek valószínűleg ezúttal is túlsúlyban lesznek, de attól biztosan nem kell tartani, hogy csak a talján lankákon termett borokkal ismerkedhetnek meg a látogatók. A rengeteg standon természetesen borkóstolásra is lesz lehetőség, azok pedig, akik nemcsak gyakorlatban, hanem elméletben is szeretnének megismerkedni a szakma újdonságaival, a Veronai Kiállítási Központ különtermeiben előadásokon és konferenciákon vehetnek részt.

Az Agrármarketing Centrum Kht. idén több nemzetközi borászati kiállításra szervez közösségi standot, a Vinitaly azonban - a tavalyi évvel ellentétben - nem szerepel ezek között. Ennek ellenére több magyarországi pincészet is bemutatkozik majd Veronában. A kiállítás honlapján található lista szerint az olasz tulajdonú Bátaapáti Birtok, a sárospataki Pajzos Rt., a Pannon Tokaj Szőlőbirtok és Kereskedőház, a Szeremley Huba-féle Első Magyar Borház Kft. és Royal Tokaji Borászati Kft. képviseli majd hazánkat.

Ha már Veronában járunk, a Vinitaly mellett érdemes meglátogatni a Rómeó és Júlia révén ismertté vált város nevezetességeit is. Híres római kori emlék a Teatro Romano és a 25 ezres befogadóképességű amfiteátrum. A később épült látnivalók közül mindenképp említést érdemelnek a Scalinger-házak, a Castevecchio-kastély, a Lamberti-torony és a Piazza delle Erbe.

Deluxe Magazin

Korábban:

Magyar borászok a ProWein kiállításon

Borok versenyeznek Madridban

Kihirdették a Kadarka borverseny nyerteseit

Magyar borok a világ legjobbjai között

Egy másik szerelem: Vinitaly

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5