Légitaxi, a repülés új formája

Címkék: repülő, légitaxi, utazás, jármű

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Akár néhány éven belül új alternatíva jelenhet meg a légiközlekedésben. A légitaxi-szolgáltatás az ígéretek szerint a magángépek gyorsaságát és kényelmét fogja ötvözni a kereskedelmi járatok első osztályának áraival. A légitaxizást a kis, sugárhajtású repülők új generációja fogja lehetővé tenni.Tekintse meg galériánkat!

Nem nagy meglepetés, hogy a légitaxi ötlete a nagy távolságok és a gyakran utazó emberek hazájából, az Egyesült Államokból származik. A szolgáltatás elsősorban azokat az középvezetőket veszi célba, akik évente 8-10 alkalommal mennek üzleti útra, saját repülővel nem rendelkeznek, a gépbérlést drágállják, viszont elegük van a kereskedelmi járatok lassúságából. Nem véletlen, hogy az Államokban 2000 és 2004 között 21 százalékkal esett vissza az utasforgalom a 800 kilométernél rövidebb távú repülőutakon. Autózás a reptérre, várakozás, repülés, átszállás, repülés, várakozás a csomagokra - az eredmény: egy ilyen rövidke út akár 7 órát is igénybe vehet, míg mindez légitaxival akár kevesebb mint fele ennyi idő alatt is megtehető, ráadásul körülbelül olyan árért, mintha első osztályon utaznánk.

A légitaxizás egyik úttörője az amerikai POGO légitársaság lehet, melyet két dörzsölt, a szakmában igen járatos üzletember, Robert Crandall és Don Burr alapított. A POGO - és vélhetően a jövő többi légitaxi-társasága is - két okból tudja a kereskedelmi járatokéhoz közeli áron kínálni szolgáltatásait. Az egyik, hogy gépeik kis repterekről szállnak fel, amelyeken minimális vagy semmilyen illetéket nem kell fizetni, hisz nincsenek terminálok, nincs csomagszállító rendszer és kevés alkalmazottal dolgoznak. Az Egyesült Államok lakosságának 93 százaléka legfeljebb félórányi autóútra lakik az országban található több mint ötezer ilyen reptértől.

Az üzlet beindulásának másik feltétele maga a taxi, vagyis a megfelelő repülőgép. A sugárhajtású, négy- és hatszemélyes kisgépek új generációját könnyű építésmód, jó aerodinamikai tulajdonságok és kis fogyasztás fogja jellemezni, de természetesen ezek a modellek is meg kell feleljenek a szigorú biztonsági előírásoknak. Legfontosabb ütőkártyájuk, hogy neves, nagy presztízsű kategóriatársaikhoz képest olcsók lesznek: áruk 1,5 és 2,7 millió dollár, vagyis 320 és 575 millió forint között fog mozogni. Az amerikai Adam Aircraft már sorozatban készíti négy utas szállítására alkalmas A700 típusát, az Eclipse Aviation hatüléses Eclipse 500-asának nemrég kezdődött meg a sorotgyártása. A brazil Embraer modellje, a Phenom 100 viszont várhatóan csak 2008-ban kerül piacra.

Deluxe Magazin

Korábban:

Business Class: az elérhető luxus

Nem kell az első osztály

Virágzik a luxusgépek piaca

Élet a fellegek közt

A szultán luxusgépe

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5