A Főbor lett a Balassi-kard társa

Címkék: bor, Molnár Pál, Balassi Bálint-emlékkard

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

D.N.E.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Vitézek közt ülvén kedvem ellen sincsen jó borral teli pohár - írta egy strófájában Balassi. Molnár Pál, a Balassi Bálint-emlékkard kuratóriumának titkára ezt a sort választotta a Balassi-kard Főbor címkéjének díszítésére.

A bor Tóth Sándor alkotása. A Hét-Kál vidéki Scheller Szőlőbirtok tulajdonosa a 2002-es évjáratú Zenitjét minősítette - a nagy múltú borász család hagyományát tovább éltetve - a pincészet Főborának. A 15,2-es alkoholtartalmú félszáraz, eredetvédett bor méltó Balassihoz.

A Balassi-kard mint a csúcsminőség jelzője az idei Bálint napon jelent meg a közönség előtt. Tizedik alkalommal adták át a magyar irodalmi díjat, a Balassi Bálint-emlékkardot a legendás Gellért szállóban. Ez alkalommal a magyar költőfejedelem, Csoóri Sándor és a cseh Balassi-fordító, Lucie Szymanowska érdemelte ki az elismerést. A jubileumi alkalomra való tekintettel ebben az évben a kard és a herendi porcelánszobor mellett borral is jutalmazták a kitüntetetteket. Molnár Pál újságíró, aki a tavaly alapított Hamvas-fürt bordíj kuratóriumának elnöke, ezúttal pályázat nélkül választotta ki a Balaton-felvidéki borásznak, a Pannon Bormíves Céh tagjának, Tóth Sándornak alkotását, ám a jövőben - mint Molnár a Deluxe kérdésre elmondta - valószínűleg borversenyen döntik el, kinek a bora viselhesse a Balassi-kard csúcsminőség-jelzőt.

Mivel Balassi négy évet hadnagyoskodott Egerben, illetve Mezőzomborban szőleje volt, elképzelhető, hogy a következő két évben az egri, majd a tokaji borok versenghetnek majd a Balassi-kard csúcsminőség-jelzőért.

Deluxe Magazin

Korábban:

Az Egri Borszalonban adták át a Gál Tibor-díjat

Lőrincz György nyerte a Hamvas-fürt bordíjat

Takler az Év Királyi Borásza címet is elnyerte

Vincze Béla a 2005-ös Év Bortermelője

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5