2006 legértékesebb női ékszerei

Címkék: ékszer, gazdag, milliomos, kreáció

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Pénz, nők, csillogás: három, egymással gyakran összefonódó fogalom, melyek meghatározó szerephez jutnak a milliomosok világában. És pénz, nők csillogás, vagyis: különleges ékszerek, a nagyvilági dámák elmaradhatatlan díszei. Összeállításunk a piacon jelenleg kapható, hölgyek számára készült darabok közül tíz, méregdrága példányt mutat be.Tekintse meg galériánkat!

Egészen biztos, hogy léteznek drágább, különlegesebb ékszerek is a világon, ám legtöbbjüknek van egy óriási hibájuk: nem lehet megvásárolni őket. Évente legfeljebb egyszer-kétszer ékesítik úrnőjüket, egyébként pedig bombabiztos trezorok mélyén lapulnak New Yorkban, Párizsban vagy épp Dubaiban. Szóval lehet, hogy a leghíresebb ékszerekhez soha nem juthatunk hozzá, de azért így is bőséges a kínálat, amiből válogathatunk. Bőséges és méregdrága. Az amerikai Forbes magazin cikke nyomán most bemutatunk tíz, igazán különleges női ékszert, melyek akár az Öné is lehetnek - hisz egyelőre eladók.

Listánk legdrágább darabja a közel százéves múltra visszatekintő, New York-i székhelyű Harry Winston ékszerézház kollekciójából származik. A 8,5 millió dollár, vagyis 1,8 milliárd forint értékű fülbevaló mindkét darabja két gyémántból áll. A könnycsepp alakúra csiszolt, összesen 60,1 karát súlyú drágakövek platina foglalatba kerültek. A Chopard svájci óra- és ékszermanufaktúra legyező formájú nyakéke szintén igen drága. Bár az árról hivatalosan "csak érdeklődésre" adnak felvilágosítást, a bennfentesek több mint 3 millió dollárra (635 millió Ft) becsülik a 191 karátnyi kolumbiai smaragddal és 16 karátnyi gyémánttal díszített különlegesség értékét.

A londoni Graff ékszerészház gyémántgyűrűje ugyan 2 millió dollárnál (423 millió Ft) magasabb ára miatt is figyelemre méltó, elsősorban mégsem ezért válhat viselője büszkeségévé. A gyűrű platina foglalatában egy rendkívül ritka, kék színű, 2,4 karátos gyémánt kapott helyet. A gyémántokra specializálódott William Goldberg nyaklánca szintén színeivel hívja fel magára a figyelmet. A természetes színes gyémántok, melyek összsúlya 45 karát, platina és 18 karátos arany foglalatokban kaptak helyet. Az amerikai Goldberg cég 2 millió dollárt számláz ki ezért a kivételes, mégsem hivalkodó ékszerért.

Az izraeli Leviev gyémántcsiszoló cég ugyanekkora összeget kér rózsaszín, lila és áttetsző gyémántokból összeállított nyakláncáért. A szakembereknek több mint egy évükbe került a megfelelő kövek kiválasztása és elhelyezése az apró, platinából készült foglalatokban. A Chanel a Privée kollekció karkötő-órájával került be összeállításunkba. A 18 karátos fehéraranyból készült szíjat 120 darab igazgyöngy és 133 apró brilliáns (35,1 karát) díszíti. A Chanel ékszerórája 1,9 millió dollárba (402 millió Ft) kerül. A Tiffany nyaklánca szintén több gyémántból áll, de a központi, körte alakú, 41,1 karátos kő teszi igazán különlegessé. Az árcédulán 1,5 millió dollár, vagyis több mint 317 millió forint szerepel.

A Cartier divatház mi mással is szerepelhetne cikkünkben, mint a védjegyévé vált párducfigurával. Az 1,1 millió dolláros (233 millió Ft), amúgy brosként funkcionáló ragadozó jellegzetes mintázatát 102 darab zafírkő és 868 apró gyémánt rajzolja ki. A figura első mancsaival egy gyönyörű, mélykék, 65,9 karátos ceyloni zafírt tart. A hollywoodi sztárok ismert ékszerésze, Neil Lane a De Beers gyémántmonopóliummal társulva alkotta meg kissé régimódi, a 19. század hangulatát idéző nyakláncát. Lane a De Beers 175 darab drágakövét fűzte fel egy platinavázra, alkotásáért több mint 1 millió dollárt (211 millió Ft) kér. Listánk végére is igen előkelő darab jutott: a Bulgari arany alapra helyezett zafírkövekből és 951 darab, összesen 66,5 karát súlyú gyémántból álló nyakéke szintén az egymillió dolláros álomhatár fölé árazva várja boldog tulajdonosát.

Deluxe Magazin

Korábban:

A Cartier-történet

101 éve ragyog a Cullinan

Gyémánttal a csúcsra

Ékszeróra a változatosság jegyében

Őszi ékszerkollekció kizárólag férfiaknak

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5