Rekord árbevétel a Swatch-nál, keresettek a luxusórák

Címkék: Swatch, óra, siker

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Swatch órák ugyan nem tartoznak a luxuskategóriába, de a cég a tulajdonában lévő márkák - Rado, Tissot, Omega - révén érdekelt a prémiumszegmensben is. A svájci vállalat árbevétele jelentősen nőtt 2005-ben, a luxusórák piaca folyamatosan bővül.

A drága órák iránti kereslet élénkülésének köszönhetően jelentősen nőtt tavaly a luxusórákat és ékszereket forgalmazó cégek árbevétele. Legutóbb a svájci Swatch számolt be arról, hogy árbevétele 2005-ben 3,5 milliárd dollárra (728,2 milliárd Ft) nőtt. A Swatch fennállása óta tavaly könyvelhette el a legnagyobb, 8,3 százalékos árbevétel-növekedést. Az üzletmenet alakulásáról egyebet nem közöltek a cégnél, a mérlegadatokat március 23-án teszik közzé.

Az egyebek között a Rado, a Tissot és Omega óramárkákat birtokló Swatch adózott eredménye tavaly az első félévben 210,4 millió dollár (43,7 milliárd Ft) volt, a bruttó bevétel pedig 6,1 százalékkal 335,4 milliárd forintnak megfelelő sváci frankra emelkedett. A forgalom közel felét az elegáns óramárkák hozták.

Korábban az ugyancsak svájci Richemont és az olasz Bulgari ékszerház jelentett kétszámjegyű forgalomnövekedést az óra üzletágban, elsősorban a drága, gyémántokkal kirakott órák keresletének jelentős növekedése miatt. Ugyan a növekedés mértéke kisebb, de az egész svájci óraiparban kedvezően alakul az üzletmenet a gazdaság élénkülése és az idegenforgalom bővülése miatt. Az ország óraexportja tavaly 11 százalékos növekedéssel új rekordot, 12,3 milliárd frankra (1983 milliárd Ft) emelkedett.

Forrás: MTI

Deluxe Magazin

Korábban:

Az óraipar remekei

Svájci órák Hollywoodban

Egyedi karórák milliomosoknak

Óra- és ékszerritkaságok Budapesten

Orosz szépségek svájci órái

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5