A Patek Philippe óraremekei

Címkék: óra, rekord, siker

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A 18. században Antoine Norbert de Patek lengyel gróf úgy döntött, hogy új lapokat ír a svájci órák történelemkönyvébe. Terve túlságosan jól sikerült: a Patek Philippe az óraipar egyik legjelentősebb technikai úttörője is lett amellett, hogy ma a világ legértékesebb óráit gyártja.Tekintse meg galériánkat!

Miután új hazát lelt Patek grófúr Genfben, egyik lengyel társával, Francois Czapekkel megalapították a Patek - Czapek & Co. óramanufaktúrát. E vállalkozásnak ma különösen értékesek produktumai, ugyanis a Patek - Czapek duó különböző nézeteltérések miatt csak 1839 és 1845 között dolgozott együtt. Arról, hogy a világ legnemesebb óráit gyártó céget ma Patek Philippe-nek és nem Czapeknek hívják, egy Jean Adrien Philippe nevű feltaláló tehet, akivel Patek Genfben ismerkedett össze. Az órásmester azért lehetett az ekkor már befutott vállalkozás munkatársa, mert ő csakugyan értett szakmájához: 1942-ben ő gyártott először felhúzó koronával ellátott zsebórát.

A lengyel gróf így a tehetséges órással való megismerkedése után még 1845-ben megalapította a Patek & Co. céget, melyet hat évvel később nevezett át Patek Philippe-nek. Ebben az évben a felhúzó koronát a londoni világkiállításon nemeslevéllel tüntetik ki, Viktória királynő és Albert herceg gyémántokkal ékesített ékszerórát rendelt a Patek Philippe-től. A cég diadalmenete megkezdődött.

1868-ban készült Patek Philippe műhelyében az első svájci karóra, mellyel a cég megerősítette piaci pozícióját, ezzel majdnem egyidőben 1869-ben Patek régi társa és cége, a Czapek & Co. pedig tönkrement. A századfordulón a Patek Philippe & Co. S.A. már 1,6 millió svácji frankos tőkét tudott felmutatni, 1925-ben megépítették a világ első öröknaptáras karóráját. Ezidőtájt készült az óratörténelem egyik leghihetelenebb árú remekműve, a Packard, mely hosszú időn keresztül a világ legdrágább (másfél millió dolláros) ékszerberakás nélküli órája volt. A gazdasági világválság átvészelése után a cég a genfi Stern család kezébe került, ennek megfelelően ma a vezérigazgatót Philippe Sternnek hívják.


A gyár egyéb rekordokkal is büszkélkedhet. A legmagasabb árú zsebórát, a Kaliber 89 egy árverésen öt perc alatt 5,17 millió dollárért kelt el. A Patek Philippe órák drágaságának több oka van. A kézzel gyártott alkatrészek elkészítési ideje különlegesen hosszú (a Kaliber 89 óra 1728 darabját kilenc évig illesztették össze a legnagyobb műgonddal), a sorozatgyártás kizárt, erről egy örök szabály gondoskodik: egy-egy kincset érő tervből legfeljebb ötvenet készítenek.

Deluxe Magazin

Korábban:

Az óraipar remekei

Karórák 50 milliótól

A világ második legdrággább óraszerkezete

Az igazi státusszimbólumok

Óragyűjtői csmegék szédületes áron

 

 

 

1 komment

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Felföldi Csba | 2010. április 20., kedd 10:38:59

Csodálatos órákat gyárt az emlitett cég. Bár jómagam is óragymániás, és szerény gyüjtő vagyok. ez a márka megmarad örökké egy beteljesületlen álomnak.

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5