Svéd támadás az audiópiacon

Címkék: kiállítás, Las Vegas, high-tech

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Összehangolt támadást indított öt, csúcskategóriás audiótermékeket gyártó svéd cég: a Las Vegas-i CES elektronikai szakkiállításon több mint 81 millió forint összértékű házi audiórendszert mutattak be. Az egyedi darab célja a svéd hangtechnikai cégek népszerűsítése.

A Swedish Statement, vagyis Svéd Állásfoglalás elnevezésű tervet öt, csúcskategóriás audiótermékeket gyártó cég valósította meg. A svéd vállalatok azért fogtak össze, hogy népszerűsítsék országuk nagy múltra visszatekintő hangtechnikai iparát, illetve szeretnék minél több svéd társukat rávenni, hogy termékeikkel jelenjenek meg a nemzetközi piacon. A január eleji, las vegas-i CES szakkiállításon bemutatott Swedish Statement igen meggyőzően példázza az északi ország gyártóinak képességeit: válogatott alkatrészekből felépített, kétutas, házi audiórendszer, melynek összértéke meghaladja a 81 millió forintot.

Forrás: www.swedishstatement.com

A közös házban elhelyezett, két darab Boewulf erősítő (7,6 millió Ft) a Bladelius Design Group munkája, akárcsak a Gondul típusú lejátszó (2,8 millió Ft), melynek a legtöbb, napjainkban használatos audióformátum (CD, SACD, DVD-Audio, DVD-Video, MP3) felismerése semmilyen gondot nem jelent. A Nordic Concept egy hagyományos, analóg lemezjátszóval (3,6 millió Ft) járult hozzá az össz-svéd támadáshoz: a Signature különlegessége a két, speciális kialakítású olvasófej.

A szett mind terjedelemben, mind árban kiugró darabjai a hangfalak, melyeket a Marten szállít. A Coltrane Supreme típusú hangsugárzók (50,7 millió Ft) háza szénszálas műanyagból készült. A négy toronyból kettő csak a mély hangokért felel (egyenként hat darab membránnal). A két nagyobb toronyban kaptak helyet a magas- és középsugárzók, de ezekbe is került négy-négy mélysugárzó membrán. A fő hangfalak frekvenciatartománya 100-100.000 Hz, a mélynyomóké 15-100 Hz közötti. A jelek megfelelő továbbításáról a Jorma Design arany- és rézvezetékei gondoskodnak - összesen 14,5 millió forint értékben.

A Swedish Statement elegáns elhelyezésének feladata a WOO Design bútorkészítő cégre hárult, akik igen súlyos darabot alkottak. Az egyszerű, tiszta vonalvezetésű, háromszintes polc (2,2 millió Ft) a tömör, rozsdamentes acélrudakból összeállított váznak köszönhetően 100 kilogrammot nyom; a polcok felületét pedig természetes gumiból készített rezgéscsillapító réteggel vonták be.

Deluxe Magazin

Korábban:

Meridian, a hifi klasszikus

Dobhártyaszaggatás a Denon erősítőjével

Újra ragyognak a gyémántok

A Klipsch legendás hangdoboza

Hang a falon, avagy mitől szól a házimozi?

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5