Bürokráciából síparadicsom

Címkék: Egyesült Államok, utazás,

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az észak-amerikai Vail Valley-re aranyásók bukkantak rá még az 1800-as évek végén, akik mesés aranykészlet helyett csak havat leltek, minden mennyiségben. Néhány befektető viszont bebizonyította, hogy a hó aranyat ér, ők a völgyet Amerika egyik legszebb síparadicsomává alakították.

A hatvanas években Peter Seibert és Earl Eaton kis vállalata nagy feladatot tűzött ki maga elé, ez pedig a coloradói Vail Valley felvirágoztatása volt. Seibert ösztönei nem csaltak, a háromezer-ötszáz méter magas hegycsúcs és a húsz négyzetkilométeres síelhető terület kellően vonzó volt ahhoz, hogy a helyet évről évre több turista keresse fel. A Vail Resorts most fokozatosan gyarapszik, jelenleg másfél négyzetkilométeren hóágyúznak rendszeresen, s több mint öt négyzetkilométert egyengetnek minden nap tükörsimára.

A hegyvidéken több szálláslehetőség is kínálkozik. A Lodge at Vail voltaképpen a bürokráciának köszönheti előkelő voltát, ugyanis az 1962-ben jóval kisebb vállalkozás nem akart nagy beruházást, viszont a törvények a megépítendő "kunyhót" legalább harminc szobásra kalibrálták. S ha már lúd, legyen kövér: a RockResortshoz tartozó szállás ma 165 fényűző, otthonos szobával rendelkezik. A létesítménnyel szomszédos Mickey's Lounge fél négy után, síelés befejezésekor várja szolgáltatásaival a sportolókat.


Gasztronómia és sport természetesen itt is kézenfogva járnak, a Wildflower nevű étteremben amerikai ételek (grillezett jávorszarvas-szeletek, osztriga, stb.) közül lehet válogatni, míg háziasabb fogásokkal a Cucina Rustica szolgálhat.

Annak ellenére, hogy a tél a főszezon Vail Valleyben, nyáron sem áll meg az élet a kizöldellt gyepen. Ahogy az amerikai síparadicsomok többsége, a Vail Valley is golfközponttá alakul át hóolvadás után. Itt a kültéri úszómedence mellett tizenhárom golfpálya nyújt kikapcsolódást a látogatóknak. A Lodge vendégeinek bejárásuk van ráadásul a Red Sky Ranchen található golfpályákra, amelyeket a legendás Tom Fazio mellett az a Greg Norman tervezett, akit idén választottak az évszázad ausztrál golfozójává.

Aki viszont télen szeretné élvezni a luxust annak meg is kell fizetnie az árát: főszezonban egy éjszaka 459 dollárnál kezdődik, s a kiegészítő szolgáltatások mennyiségétől függően a határ a csillagos ég.

Deluxe Magazin

Korábban:

Egzotikus síutak

Kezdődhet az aranyásás

Luxushotelt épít az Agassi házaspár

Luxus a hegyek közt

Exkluzív sífelszerelések

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5