Luxus, póker, csokivízesés

Soós Botond

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Las Vegas nem csupán a szerencsejátékok fővárosa: egymást díszítettségben, szolgáltatásokban és persze méretben túllicitáló szállodáival az amerikai életszemlélet szimbóluma is lehetne. A város főutcáján, a Strip-en egymást követik a többezer szobás hotel-kaszinó komplexumok, melyek közt az egyik legelegánsabb a Bellagio.

Egy percenként 113 liter folyékony csokoládét lecsorogtató, 8 méter magas szökűkút nem tartozik az elegancia klasszikus megnyilvánulási formái közé, legalábbis nálunk, Európában nem. De amit a mi konzervatív ízlésünk már giccsnek tart, azt Amerikában osztatlan lelkesedét kiváltó látnivalóként tarják számon. Így kerülhetett ez a bizonyos csoki-szökőkút Las Vegas egyik legelegánsabb szállodájába, mely - az amerikaik szerint - az óvilág hangulatát sugározza. De hagyjuk a gasztronómiai vadhajtásokat, a Bellagio nem ezekről szól: a hangsúly a szobák számán és a kaszinón van!Tekintse meg galériánkat

Vegas szállodái szinte kivétel nélkül többfunkciós komplexumok: szálláshelyek, szórakozató központok és kaszinók egyszerre. Az AAA osztályú, ötcsillagos Bellagio lenyűgöző adatokkal rendelkezik. Az 1998-ban megnyitott, majd hat évvel később kibővített hotel 3421 szobával és 512 lakosztállyal, 18 vendéglátóhelyiséggel (éttermek, büfék, kávézók) valamint - las vegasi szokás szerint - két házasságkötő kápolnával várja a városba érkező turistákat. A szálloda saját, fedett vásárlóutcáján, a Via Bellagio-n többek között Yves Saint Laurent, Prada, Giorgio Armani, Gucci és Tiffany üzletekben költhetjük a pénzt. Ha a légkondicionált termekből kimerészkedünk a nevadai hőségbe, öt medencében hűsíthetjük magunkat, de igénybe vehetjük a 6 ezer négyzetméteres spa-központ szolgáltatásait is. A szobaárak 32.900 és 165 ezer forint között alakulnak; apartmant 72 ezer alatt nem kapunk, a minden földi jóval kényeztető luxuslakosztályért pedig 1 millió 241 ezer forintot kérnek éjszakánként.

A lényeg persze a kaszinó, hisz a legtöbben a szerencsejátékok miatt utaznak a kihalt sivatag közepén fekvő városba. A Bellagio-nak - a többi nagy szállodához hasonlóan - saját kaszinója van. A 10776 négyzetméteren elterülő játékbarlang jelentős részét foglalják el a félkarú rablók, de természetesen vannak itt előkelőbb pénznyerési lehetőségek is: kenó, rulett és különböző kártyajátékok (baccarat, blackjack). A nagy tétekben játszók az art deco stílusú Club Privében hódolhatnak szenvedélyüknek.

Az igazi menők persze ügyet sem vetnek a szerencsejátékok ezen hétköznapi formáira: ők egyenesen a Bellagio pókertermébe sietnek, melynek bejáratát márványpadló és egy muránói üvegből kézzel készített csillár díszíti. A nemrég felújított helyiség a professzionális pókerjátékosok és a tapasztalt, vastag pénztárcájú amatőrök szentélye. A 40 asztalnál megállás nélkül, 24 órán át kártyázhatunk, még az ételt is játék közben szolgálják fel. Aki pedig úgy érzi, hogy nagyon jó szériája van, vegye a bátorságot és üljön le az öt elkülönített asztal egyikéhez, melyeknél csak különösen magas tétekkel lehet játszani. A póker-exkluzivitás csúcsa a Bobby's Room nevű helyiség: már ahhoz is legalább 20.000 dollára (4,1 millió Ft) lesz szükségünk, hogy egyáltalán egy asztalhoz ülhessünk a legnagyobb menőkkel.

Deluxe Magazin

Korábban:

Víz alatti kaszinót nyitnak Kínában

A házasságkötések metropolisza

A világ legdrágább szállodája

Gigászi méretű építészeti csodák a sivatagban

A világ legdrágább szállodái 2005-ben

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5