A Mouna gyémánt

Címkék:

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A 112,53 karátos Mouna gyémánt az egyik legnagyobb sárga gyémánt a Földön. A VS1 tisztaságú, tökéletes csiszolású kő 1998-ban közel 700 millió forintért cserélt gazdát a Christie's árverésén.

A Mouna gyémánt 112,53 karátos és VS1 tisztaságú. Amikor az Amerikai Drágakőtani Intézet 1995. november 9-én bevizsgálta, a Mouna volt az addigi legnagyobb, az intézet által minősített különleges sárga gyémánt. A párna alakú kő 26 mm átmérőjű és egy Bulgari-foglalatban kapott helyett, mellyel együtt 36 mm magas. A gyémánt 1998. november 16-án közel 700 millió forintért cserélt gazdát a Christie's genfi árverésén.

Michael Hing brit drágakőszakértő, aki egy 2000-es párizsi kiállításon foglalkozott a kővel, jól ismeri a gyémánt történetét. "A Mouna egy időben a legnagyobb különleges sárga gyémánt volt, de lehet, hogy mára elvesztette ezt a címet, ugyanis jónéhány éve annak, hogy az Amerikai Drágakőtani Intézet minősítette" - mondja Hing. A kő korábban Mouna Ayoub, egy szaúd-arábiai üzletember feleségének tulajdonában volt, aki a Christie's 1998-as aukcióján vált meg tőle. A gyémánt - sok más értékes tárgy mellett - a válóper során került a hölgy birtokába. A tökéletes csiszolású kő a híresesebb társakkal való összehasonlításban is megállja a helyét. "Ha a Tiffany mellé tesszük, nemcsak nagyobbnak tűnik, de a színe is sokkal szebb" - állítja Hing. A Mouna egy különlegesen szép kidolgozású Bulgari medálban foglal helyet.

Deluxe Magazin

Korábban:

A páratlan gyémánt

India fekete szíve

Ékszerek a vörös szőnyegen

A hét gyémántja: Darya-i-Nur

Brazília legnagyobb gyémántja

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5